A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-річниця виведення радянських військ з Афганістану

Дата: 15.02.2022 12:00
Кількість переглядів: 205

Сьогодні ми віддаємо шану мужності та героїзму воїнів-афганців і їхніх побратимів, які виконували свою непросту місію в більш як двадцяти країнах світу, усім, хто брав участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави.

Возможно, это изображение (10 человек, люди стоят, дерево и на открытом воздухе)


З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних часів афганської війни, яка з усіх сучасних збройних конфліктів була найкривавішою, а її тінь торкнулась багатьох українських родин.

Возможно, это изображение (на открытом воздухе и памятник)

Та час непідвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі. Воїни -афганці, як ніхто, знають  справжню ціну війни і миру. І як ніхто вміють дорожити сьогоднішнім днем, усвідомлювати свою відповідальність за майбутнє, за долю прийдешніх поколінь. З глибоким сумом схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто поліг на афганській землі, не зрадивши військовому обов’язку.

Возможно, это изображение (2 человека, люди стоят, на открытом воздухе и дерево)

Возможно, это изображение (4 человека, люди стоят и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (2 человека, на открытом воздухе и памятник)

Возможно, это изображение (5 человек, люди стоят, дерево и на открытом воздухе)

«Спасибі вам за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність. Від усього серця бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях, міцного здоров’я, родинного затишку, успіхів у праці, добробуту, благополуччя, впевненості у завтрашньому дні.

 

І нехай завжди над нами буде високе синє небо і світить яскраве сонце! Нехай в Україну повернуться довгождані мир і спокій, щастя і радість!» - наголосив Юрій Величко у своєму виступі.

Возможно, это изображение (12 человек, люди стоят, на открытом воздухе и дерево)

Присутні вшанували пам’ять  загиблих покладанням квітів до пам’ятного знаку землякам – воїнам-інтернаціоналістам, хвилиною мовчання.

Возможно, это изображение (1 человек и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (3 человека, люди стоят и на открытом воздухе)

Участь у заході взяли селищний голова Юрій Величко, заступник селищного голови Микола Сердюк, секретар селищної ради Ольга Ценцеря, працівники селищної ради, відділу освіти, культури, молоді та спорту селищної ради, громадськість.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора