A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

День методиста в Липівській ЗОШ І – ІІІ ступенів

Дата: 28.02.2019 09:40
Кількість переглядів: 702

Відповідно до Положення про методичну службу відділу освіти, культури, молоді і спорту, на виконання плану роботи методичної служби  22 лютого 2019 року проводився день методиста у Липівській    ЗОШ І-ІІІ ступенів (директор Картава О.І.) з метою надання методичної допомоги дирекції та педагогічному колективу закладу. Методичну допомогу надавали спеціалісти відділу (Колесник Л.Д., Бородіна Н.В.) та керівники методичних об’єднань методичної служби відділу (Косенко В.В., Сердюк Л.І., Шевченко Т.В., Шульга Л.М., Козел Л.В.,   Грабовий А.П., Нужненко С.О., Джолос Л.М.).

Фото без опису


Дирекції закладу було надані практичні поради щодо ведення ділової документації, планування методичної роботи у школі. Керівники методичних об’єднань відвідали заняття з різних навчальних дисциплін та надали методичну допомогу щодо оформлення класних журналів, активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти за допомогою завдань творчого характеру, оформлення кабінетів, підготовки і проведення виховних заходів.

У рамках дня методиста відбулися засідання методичних об’єднань вчителів суспільних дисциплін та вчителів української мови та літератури.

Фото без опису

Учитель Нужненко Н.В. провела у 7 класі показовий урок з предмету «Історія України» на тему «Монгольська навала». Урок учитель розпочала легендою про єдність в родині, яка нагадала учням становище в Київській державі у ХІІ – ХІІІ ст. Потім було поставлено проблемне питання, яке учні вирішували протягом уроку. Урок супроводжувала навчальна презентація. Під час роботи в учнів формувалися уміння самостійної навчальної діяльності: робота з історичними джерелами, контурними картами, атласами, складання опорних схем. Вивчення теми сприяло вихованню в учнів інтересу до історії, людяності, громадянської позиції, патріотизму. Вивчена тема знайшла своє відображення в подіях сьогодення. Урок проведений на високому науково-методичному рівні.  

Члени методичного об’єднання суспільних дисциплін обговорили особливості проведення ДПА та ЗНО в цьому навчальному році. Ділилися досвідом, вирішували проблемні питання.

Фото без опису

Руленко Л.М. провела показовий урок української літератури у 10 класі на тему «З України линуть журавлі… Василь Стефаник. Новела «Камінний хрест» - психологічне розкриття теми еміграції». Різні форми та методи роботи (декламування віршів, робота в групах, випереджуюче завдання, самостійна робота з твором, робота над проблемними запитаннями, відеоролики, уривки із фільму) за постійної підтримки мультимедійної презентації дали змогу як можна глибше висвітлити мету та завдання уроку. Урок характеризується високою емоційністю, зацікавленістю, уважним і вимогливим ставленням до учнів. Червоною ниткою прослідковується зв'язок твору із сьогоденням. Руленко Л.М. провела урок на високому науково-методичному рівні.

 

Для членів методичного об’єднання вчителів української мови та літератури Руленко Л.М. презентувала досвід роботи з проблеми «Розвиток критичного мислення на уроках української мови і літератури шляхом використання схемо-знакових моделей». Відбулося обговорення відвіданого уроку, обмін досвідом з формування комунікативної компетентності та орфографічної грамотності учнів.  

Фото без опису

Керівники методичних об’єднань методичної служби відділу освіти відвідали ряд уроків: Сердюк Л.І: математика 5 клас (Динник Л.Г.), фізика 9 клас (Руленко Л.В.), інформатика 4 кл. (Іржавська Я.А.); Козел Л.В.: трудове навчання 6 кл. (Картава О.І.), трудове навчання 8 кл. (Соловей Ю.В.); Косенко В.В.: математика 1 кл. (Антоненко Л.М.), природознавство 3 кл. (Стась Т.Є.); Шевченко Т.В.: історія України 8 кл. (Грабина А.Б.), історія України 10 кл. (Борсук К.І.).

    Усі керівники методичних об’єднань радо відвідали шкільний краєзнавчий музей.

 

Дирекція Липівської ЗОШ І-ІІІ ст.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора