A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ВСЕ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ЛЮБОВІ

Дата: 10.09.2021 12:30
Кількість переглядів: 393

Церква святої великомучениці Варвари в Талалаївці — місце воістину святе. Ми народжуємося у вірі і немовлятами приймаємо хрещення, ми вінчаємося, вступаючи у шлюб, ми приходимо сюди у найбільші релігійні свята, а чи просто до молитви, коли прагне того душа, сюди ми несемо панахиду за упокій рідних душ, сюди занесуть колись і відспівати тих, хто на шляху у вічність… На сьогодні церква і територія навколо неї — впорядковане, справді найкрасивіше місце у Талалаївці. Зрозуміло, що ця краса не виникла сама собою, вона створювалася роками, силами багатьох людей під опікою, справді волею Господньою посланої нам людини, отця Віктора.

Возможно, это изображение (1 человек, на открытом воздухе и дерево)

Нет описания фото.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

Нет описания фото.

Возможно, это изображение (1 человек, стоит, дерево и на открытом воздухе)

До цього в селищі ніколи не було справжньої церкви. Віктор Васильович Місяйло десять років будував церкву, а у грудні буде вже десять, як церква діюча. Можна було б зупинитися ще тоді, але впродовж усіх цих років він щось робить і в церкві, і біля неї. Треба було огородитися зі сторони базару, щоб посадити сад, збудувати кочегарку і провести у церкву опалення. Захопила ідея зробити розпис… Звичайно, що на реалізацію цих чудових ідей релігійна громада не має достатніх коштів, отож кожен проєкт реалізовує поступово. Та ще і непередбачувані витрати виникають, які не лише матеріально, а і морально негативно впливають і на роботу, і на настрій. Одного холодного дня зайнялася і згоріла кочегарка. Кошти, сили, нерви і дорогоцінний час витрачені на відновлення. Збудували нову. І знову у травні цього року — пожежа. Згорів дах, який знову зводять…

Возможно, это изображение (на открытом воздухе и памятник)

Возможно, это изображение (природа, трава и дерево)

— Господь чує наші молитви і допомагає долати випробування, — говорить отець Віктор, — храм притягує до себе людей, які мають позитивну енергетику і бажання бути благодійниками, співучасниками творіння цього райського куточка. Із Божою поміччю розписувати храм взялася освічена майстриня із Закарпаття Руслана Понзель. Дівчина беззаперечно талановита і не із заробітчан, з якими треба розрахуватися в одну мить. Роботи дещо затягнулися через пандемію, але продовжуються. На одному з родинних свят у церкві тоді ще не депутат облради Володимир Григорович Лукаш висловив своє захоплення роботами. Поговорили, що було б добре продовжувати розпис. А через кілька днів він сказав, що, порадившись із родиною, вирішили оплатити продовження робіт за власні кошти. Я не можу передати словам ті приємні відчуття — мрія в одну мить стала здійсненною. Адже сума велика і громаді довелося б збирати довго. Плановий етап розпису завершується. На черзі — ще один.

Возможно, это изображение (цветок, на открытом воздухе, кирпичная стена и дерево)

Возможно, это изображение (цветок и природа)

Возможно, это изображение (небо)

Можна сказати, аж просилася на своє місце огорожа із центрального входу до храму. І не тільки для завершення впорядкування території. Дуже прикро, що аж до сходинок храму заїжджали мопедами, влаштовували різні посиденьки на східцях. Знову проблему вирішив Володимир Григорович із своєю родиною. Чудова якісна тротуарна плитка навколо церкви і до входу, а це не мало — 350 квадратів, красива якісна огорожа від центрального входу — це вклад родини Лукашів, це конкретна справа конкретних людей.

Возможно, это изображение (дерево и природа)

Возможно, это изображение (стоит и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (на открытом воздухе и памятник)

У грудні церква Святої Варвари в Талалаївці відзначатиме перший юний ювілей. І хоч зроблено дуже багато, для тих, хто прийде в храм із щирими помислами, завжди знайдеться місце для добра.

Возможно, это изображение (один или несколько человек, люди стоят и на открытом воздухе)

Нет описания фото.

Возможно, это изображение (природа, трава и дерево)

Возможно, это изображение (на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (цветок, на открытом воздухе и дерево)

Отця Віктора на території церкви не під час служби завжди застанеш за якоюсь роботою. Бо він не тільки проповідник віри, добра і любові, а і майстер на всі руки. З його благодаті і його рук плодоносить сад, цвітуть квіти. Бо дійсно, все починається з любові!

Текст і фото

Олександра ГОСТРА

На фото: священник Віктор МІСЯЙЛО із селищним головою Юрій Величко та депутатом обласної ради Володимиром ЛУКАШЕМ біля церкви Святої Великомучениці Варвари.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора