A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ПІДСУМОК СЕЗОНУ

Дата: 22.10.2021 16:10
Кількість переглядів: 383

8 жовтня в рамках шкільної спартакіади на селищному стадіоні відбувся турнір з міні-футболу серед хлопців закладів загальної середньої освіти громади. За перемогу змагалися шість команд, які представляли Харківський, Чернецький, Плугатарський, Липівський, Красноколядинський і Талалаївський заклади освіти.

Возможно, это изображение (15 человек, люди стоят и на открытом воздухе)

У групі «А» талалаївські школярі досить легко перемогли своїх суперників з Чернецького та Харкового з рахунком відповідно 7:0 та 5:0. У поєдинку між Харковим та Чернецьким визначався другий півфіналіст. Матч рівних суперників закінчився нічийним результатом 1:1, але оскільки харківські футболісти менше пропустили голів від лідера групи — талалаївських хлопців, вони і зайняли друге місце і відповідно здобули другу путівку до півфіналу.

 

У групі «Б» плугатарські футболісти легко переграли липівців з рахунком 4:0. Досить важко далась їм перемога над командою з Красного Колядина з рахунком 1:0. Та вона дала їм можливість вийти до півфіналу з першого місця. У матчі за другу путівку юні футболісти з Красного Колядина розгромили липівці з рахунком 8:2 і з другого місця вийшли до півфіналу. Отже у півфіналах зустрічались Талалаївка і Красний Колядин, а також Плугатар із Харковим. В обох матчах перемогли, як і прогнозували, талалаївські та плугатарські школярі. Талалаївка виграла свій матч з рахунком 7:1, а Плугатар здобув перемогу з рахунком 3:1. У матчі за третє місце перемогу святкували красноколядинці, а переможцем турніру на цей раз стали футболісти з Талалаївки, які перемогли з рахунком 3:1. По закінченню турніру команди отримали з рук селищного голови Юрія Величка грамоти та медалі.

 

Отож футбольний сезон-2021 як шкільний, так і дорослий завершився. Підводячи підсумки футбольних баталій цього року, хочу відзначити, як позитивний момент, системність в організації проведення футбольних турнірів. Все, що було заплановано на цей рік, організували і провели на належному рівні. У чемпіонаті серед дорослих, як і в попередні роки, збереглося лідерство двох талалаївських команд — «Берегині» та «Ветеранів-Совхозу», які до останнього турніру вели боротьбу за чемпіонство. Велика заслуга успіху цих команд належить лідерам колективів Івану МЕРКУЛОВУ та Ярославу КАРПЕНКУ.

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и на открытом воздухе)

Возможно, это изображение (1 человек, стоит и текст)

Приємним сюрпризом цього сезону став виступ новоствореної команди з Понір, творцем якої є її капітан Юрій ГРЕЧКО. Особливо приємний і той факт, що директор місцевого господарства ТОВ «Понори» Володимир СИСА підтримав починання молоді і надає суттєву підтримку розвитку спорту на селі. На мою думку, наступного сезону ця команда буде на рівних конкурувати з двома командами-лідерами. У складі команди з Понір багато талановитої молоді і головне що їм (молоді) в цій команді довіряють більше, ніж, скажімо, в «Берегині», де також є молоді і перспективні футболісти, але вони мають мало ігрового часу.

 

На мою думку, щоб молодь розвивалася і зростала, необхідно змінювати формат чемпіонату і наступного сезону переходити до змагань у форматі 8×8, що дасть можливість грати більшій кількості гравців і мати можливість застосовувати різноманітнішу ігрову тактику.

 

Завершуючи цикл статей про чемпіонат, вважаю, що буде доречно згадати і про будівництво роздягальні на селищному стадіоні. Тридцять років, з моменту відкриття стадіону в Талалаївці, нікому з керівників району не приходило на думку, що спортивна споруда не може нормально функціонувати, якщо для тих, хто займається спортом, не створені елементарні людські умови. Мова йде про можливість переодягтися, сховатися від негоди, прийняти на належному рівні команди з інших міст і селищ, суддів, провести організаційні заходи.

 

І лише цього року селищна рада вирішує цю багаторічну проблему. Незабаром на стадіоні буде встановлена роздягальня, яка виготовляється за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток народного депутата Анатолія Гунька. У свій вихідний день 16 жовтня на суботник вийшли попрацювати чоловіки — працівники селищної ради та селищних відділів. Під фундамент завезли щебінь та заклали комунікації для проведення подальших будівельних робіт на майданчику під роздягальню. Сподіваємося, що вже цього року роздягальня на селищному стадіоні буде зведена і наступного року рівень розвитку спорту у нашій громаді зросте.

 

А фейсбучним писакам, які будь-який позитив у житті громади намагаються принизити, я б порадив свою жовч даремно не витрачати, бо в час пандемії потрібно більше турбуватися про своє здоров’я. Більшість людей громади налаштовані на позитив, і в цьому наша сила!

 

Сергій МИХНО.

 

На фото: новий склад ФК «Понори» у сезоні-2021 приємно вразив своїх вболівальників. По центру — директор ТОВ «Понори» Володимир СИСА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора