Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

НАШІ БАСКЕТБОЛІСТИ НА ТУРНІРІ В СУМАХ

Дата: 05.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 354

У кінці 2021 року юні баскетболісти і баскетболістки Талалаївської ДЮСШ брали участь у передноворічних турнірах із баскетболу, що проходили в м. Суми. Першими свою майстерність демонстрували хлопці 2009 року народження і молодші. У складі цієї команди грала й одна дівчина. Наша команда складалася з вихованців тренерів Володимира Чепеля з Плугатаря та Андрія Грабового з Талалаївки. Крім наших баскетболістів у турнірі брали участь дві команди із Сум, а також команди з Харкова, Путивля, Конотопа і Ромнів.

Возможно, это изображение (8 человек, люди стоят и в помещении)

Возможно, это изображение (12 человек, люди стоят и в помещении)

Наша команда, на відміну від інших учасників змагань, проводила всі свої матчі в один день, що, звичайно, позначилось на кінцевому підсумку. Свій перший матч наші хлопці грали проти команди з Конотопа. У першій половині гри вона була, приблизно, рівною, та все ж рахунок був на нашу користь 15:6. У другій — хлопці вже освоїлися в чудовому спортивному залі Сумського педуніверситету, де проходив турнір, і впевнено довели гру до перемоги із загальним рахунком 34:8. Найбільше очок у цій грі принесли своїй команді Даниїл Тимченко та Настя Горянська.

 

Другу гру хлопці грали проти лідера турніру команди Сумської гімназії, які до гри з нами виграли чотири матчі. Почала гру наша команда впевнено і протягом першої половини вела в рахунку, який закінчився з рахунком 10:7 на нашу користь. Але отримати перемогу не вдалося. Кінцевий рахунок гри 21:16 на користь сумчан, яких, до речі, тренує наш земляк В’ячеслав Марченко з Новопетрівського.

 

Наступний поєдинок був проти другої команди із Сум. Він проходив по сценарію нашого матчу з Конотопом. Перша половина гри рівна боротьба і відповідно рахунок 6:4 на нашу користь, а потім повна перевага в другій половині гри, яка закінчилася з рахунком 24:5 на нашу користь. Знову більше всіх очок у нашій команді набрав Даниїл Тимченко, і, нарешті, пішли влучні кидки одного з найтехнічніших гравців турніру Кості Абовяна.

Наступними, хто відчув на собі силу нашої команди, були баскетболісти з Путивля. Загальний підсумок цієї гри 17:7 на нашу користь. У цій грі 11 очок на рахунку Кості Абовяна. Дуже важливим, із точки зору підсумкового розташування команд у турнірній таблиці, була наступна гра з роменцями. Але для цієї гри наших хлопців, а це, нагадаю, вже була п’ята гра, елементарно не вистачило фізичних сил. До того ж, зазнав незначної травми і не зміг продовжувати грати один із кращих наших захисників Роман Діденко. І, в результаті, ми програли з рахунком 10:25.

 

Останню гру проводили проти сильної команди з Харкова. Наші хлопці, незважаючи на втому, у цій грі продемонстрували справжню чоловічу волю до перемоги, але, на мою думку, крім втоми, нашим хлопцям ще й не везло. У підсумку 7:12 на користь команди з Харкова.

 

За підсумком турніру наша команда зайняла 4 місце, але при цьому продемонструвала яскраву і вправну гру, що відзначили і тренери інших команд. На цьому турнірі Талалаївську ДЮСШ представляли: Костя Абовян, Даниїл Тимченко, Віталій Іщенко, Тарас Вакуленко, Дмитро Думнич, Рома Діденко, Анастасія Горянська, Євген Ведмідь і Тарас Кравчук.

 

Можна вважати успішним і виступ наших дівчат 2006 – 2007 року народження. Їхніми суперниками були команди із міст Суми та Путивль. Господарі турніру, сумчанки, явно переважали обох своїх суперників і впевнено їх перемогли. А от у матчі за друге місце наші дівчата в напруженій боротьбі переграли своїх одноліток із м. Путивль з рахунком 35:24. Наша команда на цьому турнірі виступала в такому складі: Альона Топчій, Вікторія Мірошниченко, Богдана Ярмак, Анастасія Горянська, Анастасія Савицька, Вікторія Безпрозвана, Дар’я Салогуб, Софія Коваль. Тренери команди Володимир Чепель і Андрій Грабовий.

 

Успішні виступи наших команд стали можливими завдяки підтримці селищного голови Юрія Величка та відділу освіти, культури, молоді та спорту Талалаївської селищної ради. Надіємось на подальші перемоги наших юних спортсменів на спортивних майданчиках країни.

 

Сергій МИХНО,

директор ДЮСШ.

На фото: учасники баскетбольних турнірів зі своїми тренерами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора