Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Співпраця з органами Національної поліції України

Дата: 06.10.2023 09:51
Кількість переглядів: 78

Більшість людей у суспільстві діє відповідно до правових норм. Однак, на жаль, є й інші випадки. Порушення правових норм веде за собою відповідні наслідки, таку поведінку називають правопорушенням.  Вчинення правопорушень несе за собою кримінальну відповідальність. Отже, поговоримо про громадян, які вчинили кримінальні правопорушення, та були засуджені до покарань, що не пов’язані із позбавленням волі.

Фото без опису

До таких громадян застосовують такі покарання, як заборона займати певні посади або займатися певною діяльністю, громадські роботи, виправні роботи, звільнення від відбування покарання з випробуванням (іспитовий термін), обмеження волі. Контроль за виконанням даних видів кримінальних покарань покладається на уповноважений орган з питань пробації. За умови дотримання порядку відбування покарання без позбавлення волі, такі громадяни знімаються з обліку. Проте, в силу різних обставин, іноді суб’єкти пробації можуть зникати з місця свого постійного проживання у невідомому напрямку. В такому разі перебачено алгоритм дій органу пробації з проведення першочергових розшукових дій із встановлення місцезнаходження засуджених осіб. Якщо такі заходи не дали результату, матеріали першочергових розшукових заходів передаються до органів Національної поліції України для проведення подальших розшукових заходів. На цьому етапі можуть виникати деякі проблемні питання, оперативне вирішення яких неможливе без ефективної співпраці між персоналом уповноваженого органу з питань пробації та співробітниками поліції. 

Так, днями у приміщенні поліцейської станції, за ініціативи начальника Прилуцького РС №4 Юлії Карпенко проведена робоча зустріч працівників підрозділу пробації та представниками територіального органу поліції з метою налагодження взаємодії та активізації розшуку суб’єктів пробації, місцезнаходження яких невідомо. На даній зустріч було обговорено ряд робочих питань.  

На завершення зустрічі начальник Прилуцького РС № 4 Юлія Карпенко наголосила, що сподівається на плідну співпрацю з представниками підрозділу поліції в разі оголошення в розшук суб’єктів пробації. Поліцейський офіцер громади капітан поліції Володимир Терещенко, в свою чергу запевнив про подальшу дієву співпрацю.

 

Прилуцький районний сектор № 4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора