Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

До Дня психічного здоров’я

Дата: 10.10.2023 08:47
Кількість переглядів: 69

       Психічне здоров’я – це важлива складова загального здоров’я людини. Воно впливає на нашу здатність емоційно справлятися з життєвими труднощами, формувати здорові стосунки, навчатися і працювати. 

Фото без опису

       10 жовтня – Всесвітній день психічного здоров’я. Ця дата започаткована у 1992 за ініціативи Річарда Гантера, заступника Генерального секретаря Всесвітньої федерації з психічного здоров’я.

Фото без опису

     З початку війни в Україні проблеми психічного здоров’я є серйозним загрозливим фактором для благополуччя людей. Усі, без виключення, ми маємо проблеми із психічним здоров’ям – порушення сну  й порушення апетиту, коливання настрою, відчуття постійної тривоги й страху, постійна роздратованість тощо.

Фото без опису

     Напередодні Дня психічного здоров’я колектив Прилуцького підрозділу пробації провели свій вільний час на місцевому стадіоні, запросили волонтера пробації Ірину Лебідь, яка із задоволенням взяла участь у запропонованому заході. Спочатку невеличка руханка, потім заняття на тренажерах і медитативне заняття із йоги.

     Тож давайте у цей День ми усі запропонуємо  тому, хто її потребує: свою підтримку або допомогу,  добре слово, веселий жарт.

Фото без опису

   Давайте сьогодні і надалі берегти себе й своє психічне здоров’я, адже саме тепер воно нам таке необхідне! Давайте засвоїмо 5 простих правил психічного здоров’я:

  1. Дотримуємося режиму дня;

  2. Харчуймося раціонально;

  3. Будьмо фізично активними;

  4. Спілкуймося з приємними людьми;

  5. Вчимося позитивно мислити. Не означає, що треба викинути з життя всі негативні емоції. Неприємності все одно трапляються, і не реагувати на них неможливо, зате цілком реально навіть в дуже неприємній ситуації  знайти плюси і нові можливості для себе.

 

Прилуцький районний сектор № 4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора