Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

НАШІ ВОЛОНТЕРИ

Дата: 18.10.2023 15:06
Кількість переглядів: 76

Волонтерська діяльність у наш час становить фундамент громадянського суспільства, привносячи в життя людей потребу в мирі, свободі, безпеці та справедливості. Специфікою волонтерства у пробації є соціальна реабілітація, осіб, які в даний час перебувають у складних життєвих обставинах.

Фото без опису

Прикладом зразкового волонтера у Прилуцькому районному секторі пробації є наша пані Ірина Лебідь, яку ми запросили до співпраці. Пані Ірина завжди проявляє ініціативу – влаштовує для клієнтів пробації цікаві заходи у реабілітаційному центрі та, інколи, просто на вулиці селища.

Фото без опису

Черговий раз, 17 жовтня 2023 року за ініціативи волонтера пробації Ірини Лебідь відбувся захід для клієнтів пробації та інших жителів громади на базі Центру «Спасіння-Талалаївка». Пані Ірина запросила прийняти участь волонтерку із Чернігова, пані Катерину Мокроусову, яка співпрацює тривалий час із Новозаводським районним відділом пробації. Ірина та Катерина коротко розповіли, як Бог їм допоміг із правопорушниць стати добропорядними людьми, що їх спонукало переглянути життєві цінності, хто саме їм цьому допоміг. При цьому був представлений короткометражний християнський фільм українською «Який Він?», який заснований на реальних історіях. Кожний присутній від переглянутого не був байдужий, адже це сучасний фільм про людей, які мали труднощі із здоров’ям, під час війни вимушені виїхати із України, людей, які мали проблеми із законом та знайшли спасіння із богом.

Фото без опису

Також присутні подивилися відеозвернення чернігівця Євгенія Хітяєва, який пройшов свій нелегкий шлях від наркомана до стронґмена. У своєму зверненні Євгеній зовсім коротко розказав про свій нелегкий життєвий шлях та закликав присутніх зробити висновки із своїх помилок.

Фото без опису

По закінченні просвітницького заходу пастор Центру «Спасіння-Талалаївка» Сергій Лебідь запропонував присутнім долучитися до спільної молитви за Україну, за найшвидшу Перемогу. 

На завершення заходу представники релігійної організації вручили клієнтам пробації заохочувальні подарунки - продуктові набори. 

В свою чергу, начальник Прилуцького РС № 4 Юлія Карпенко подякувала волонтеркам Ірині та Катерині за організацію даного заходу, пастору Сергію Лебедю за надану гуманітарну допомогу клієнтам пробації.

Жоден присутній не залишився байдужим від перегляду фільму, відеозвернення стронґмена та спільній молитві за Україну.

 

Прилуцький РС № 4 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора