A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Молодіжний фестиваль-конкурс творчості «Мистецькі барви»

Дата: 13.02.2019 13:18
Кількість переглядів: 676

У Прилуках  вісімнадцять років поспіль проводять Міжнародний молодіжний фестиваль-конкурс творчості «Мистецькі барви». Фестиваль проводиться з метою підтримки і розвитку творчих здібностей дітей та молоді, розвитку міжрегіональних та міжнародних зв'язків в області дитячої та молодіжної творчості; посилення патріотичного виховання населення, формування у молоді національної свідомості патріота України.  Фестиваль тривав з 7 по 10 лютого, учасники змагалися  з різних напрямків мистецтва образотворчого та декоративно-прикладного , народного, академічного та естрадного вокалу, сучасної та народної хореографії, інструментальної музики та нових напрямків сучасного мистецтва.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Вирішили спробувати свої сили у такого рівня конкурсі і наші діти, учасники хореографічного колективу «Імпульс» Талалаївського Центру дитячої та юнацької творчості (керівник Ліна Ткаченко). Це перший конкурс такого рівня – Міжнародний- для наших юних танцюристів, тому до виступу і підготовки поставилися сумлінно і серйозно. На перемогу навіть не сподівалися, бо знали, що вибороти її у «Мистецьких барвах» надзвичайно складно. На конкурс подали два художні номери «У сосновому борочку», який виконали просто ідеально. Приємно було чути вигуки «Молодці!» від прилуцьких глядачів. Повезли на конкурс і абсолютно новий запальний танок «Біла хмара, чорна хмара». Це був дебют композиції на сцені і він теж пройшов на високому рівні і надзвичайно сподобався публіці.

   Конкурсний день з хореографічного мистецтва був 9 лютого, а вже ввечері о 22 годині передзвонили  представники оргкомітету і запросили колектив «Імпульс»  на гала концерт. Тоді і керівник, і діти, і батьки розуміли ,  що ми серед переможців, але яке місце посіли - не знали.

 10 лютого ще один яскравий виступ і хвилююча мить очікування. В результаті – 1 місце в номінації «Естрадний танець, вікова категорія 11-14 років».

Фото без опису 

Колектив, діти, керівник і батьки висловлюють щиру подяку селищній раді і особисто голові Юрію Євгеновичу Величку  за велику і таку необхідну допомогу – забезпечення транспортом. Селищна рада оплатила послуги перевізника. А ще великим сюрпризом для колективу стала новина про те, що тепер «Імпульс» буде із сценічним взуттям. Адже до цього часу його доводилося, так би мовити, позичати. Селищна рада виділила кошти на придбання сценічних чобіт  для хлопчиків і сценічних черевик для дівчаток.

Звісно, багато витрат лягає на плечі батьків, в тому числі  і пошиття костюмів. Але придбання взуття – це надто великі витрати для батьків. Ця підтримка громади свідчить про турботу про наших талановитих дітей, бо вони того варті.

 

Директор центру дитячої та юнацької творчості                Н.І.Галаган


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора