A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

«У війні не буває переможців - лише переможені».

Дата: 13.02.2019 13:24
Кількість переглядів: 1340

Афганська війна належить до тих подій 20-го століття, які ще не знайшли свого повного та об’єктивного висвітлення та аналізу. Вона залишається «білою плямою»  новітньої історії.

15 лютого 1989 року для багатьох став днем, коли скінчився рахунок втратам наших солдатів, службовців. Важкий, сумний підсумок. Багато матерів і батьків не дочекалися своїх синів, котрі не сказали -- «Мамо, я живий...». 

Правда про Афганську війну… Вона різна. Нерідко хвороблива й гірка. 30 років, що пройшли, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль одного віддається болем в інших, а радість стає загальним почуттям. 

Афганська війна… Брудна, неоголошена.… А хіба війни можуть бути чистими? Кожна несе смерть, інвалідність, одягає в жалість тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі… У війни свій рахунок, своя безжалісна арифметика… 

До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав", на виконання Плану заходів з відзначення в області у 2019 році Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відбулася виховна година, з переглядом документального фільму «Ти – вічний біль  Афганістан» для учнів 5- 6 класів .Це  данина пам'яті всім,  хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, яка тривала у два рази довше, ніж Велика Вітчизняна.  

 Крім того, в Талалаївській ЗОШ І – ІІІ ступеня були проведені такі заходи:

  • 2-4 класи – бесіда «Час і досі не загоїть рани, цей одвічний біль, Афганістану».
  • 7 класи – урок-мужності «Ціна чужої війни».
  • 8 класи – урок пам’яті « У війні не буває переможців- лише переможені».
  • 9 класи –година спілкування « Сухий пісок Афганістану».
  • 10-11 класи – виховна година « Війна – злочин, який не спокутується з перемогою».

 

Заступник директора з виховної роботи

Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступеня                                                     Шульга Л.М.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора