A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Звіт селищного голови за 2018 рік

Дата: 25.02.2019 09:06
Кількість переглядів: 740

Закінчувати звітний період за попередній рік по традиції – Талалаївці. 22 лютого, в будинку культури пройшов звіт голови селищної ради об’єднаної громади.

"Звернення громадян є найважливішою формою забезпечення зворотного зв’язку між селищною радою та громадянами, а інформація, що міститься в них, найчастіше слугує орієнтиром при прийнятті важливих рішень, що стосуються інтересів широких верств населення.

Всім здобуткам минулого року ми маємо завдячувати, перш за все, праці та наполегливості Талалаївчанам – працівникам селищної ради, депутатам, комунальним службам, платникам податку до селищного бюджету, підприємцям, громадським організаціям та активним громадянам, яким не байдужа доля нашого селища", - з таких слів розпочав свій звіт селищний голова Юрій Величко.

Основна увага селищної ради була спрямована на закріплення досягнутих позитивних позицій, пошук шляхів покращення роботи, на ефективне використання фінансових та матеріальних ресурсів.

Більше уваги приділялося соціально-економічному розвитку, бюджету і фінансам, земельним питанням, розпорядженню комунальним майном, законності і правопорядку та іншим питанням. Разом з тим, на пленарних засіданнях ради регулярно розглядалися депутатські запити, висловлені депутатами зауваження та пропозиції.

Селищна рада постійно працює із зверненнями громадян так за минулий рік до селищної ради звернулось 670 громадян, з них: з письмовими зверненнями 670, з усними 480 чоловік. По всіх зверненнях надані відповіді, або прийнято відповідні рішення. Основними питаннями у зверненнях громадян залишаються питання, які виникають при переоформленні права власності на майно, приватизації земельних ділянок, надання дозволів на будівництво та перебудову, узаконення самовільно побудованих об’єктів, видача свідоцтва про право власності на житло та господарські будівлі, надання матеріальної допомоги, благоустрій, знесення зелених насаджень.

Значною залишається і кількість виданих довідок. Так всього в 2018 році видано 4300 довідок.

Працює при селищній раді адміністративна комісія, яка розглядає протоколи про адміністративні порушення. На засіданнях комісії в 2018 році було розглянуто 13 справ про адміністративні правопорушення, порушники притягнуті до відповідальності, накладено штрафних санкцій на суму 697 грн.

Упродовж звітного року селищна рада концентрувала свої зусилля на виконанні бюджетних призначень, постійно контролювала ефективність спрямування і розподіл коштів .

 

Всі роботи по благоустрою селища проводилися силами Талалаївського ВУЖКГ. Регулярно згідно графіка проводиться збір та вивіз сміття по селищу. Талалаївський ВУЖКГ обслуговує 36 км доріг селища, 26 км водопроводу, водовідведення 7,815 км, надає ритуальні послуги населенню.

 

"Хочу відмітити досягнення педагогічних та учнівських колективів закладів освіти Талалаївської селищної ради в 2018-2019 навчальному році:

74 учнів 6-11 класів Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад та вибороли 15 дипломів І ступеня, 20 дипломів ІІ ступеня, 15 дипломів ІІІ ступеня, 35 з них ввійшли до складу команд-учасниць ІІІ обласного етапу олімпіад, що становить 85 % від загальної кількості учасників та нагороджені дипломами ІІІ ступеня Управління освіти і науки облдержадміністрації, а саме:

  • Холоша Олександра, учениця 11класу, олімпіада з української мови та літератури (вчитель Кривонос Олена Михайлівна);
  • В’ялий Віталій, учень 9 класу, олімпіади з англійської мови та правознавства (вчителі Киричок Тетяна Владиславівна, Шевченко Тетяна Віталіївна);
  • Манько Богдан, учень 10 класу, олімпіада з англійської мови (вчитель Киричок Тетяна Владиславівна);
  • Богданович Катерина, учениця 9 класу, олімпіада з російської мови та літератури (вчитель Ведмідь Любов Степанівна);
  • Луценко Владислав, учень 9 класу, Безпальчий Юрій, учень 11 класу, олімпіада з інформаційних технологій (вчитель Сердюк Людмила Іванівна)."

 

Також розроблено заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру в осінньо-зимовий період про посилення протипожежного захисту, програма подолання дитячої бездоглядності, соціального захисту населення, заходи по відзначенню державних свят, дня селища.

Мережа доріг знаходиться в не найкращому стані, потребує ремонту і реконструкції. Тому селищна рада постійно приділяє велику увагу по вирішенню даної проблеми. При наявності коштів на проведення ремонтів покриття вулиць селища роботи будуть виконуватись і в майбутньому. Постійно проводиться очистка вулиць від снігу. Для виконання даних робіт задіяно 3 трактори.

Надається допомога малозабезпеченим сім’ям у оформлені субсидій на житлово-комунальні послуги.

Постійно проводяться роботи по спилюванню аварійних дерев.

 

 

 "Я завжди налаштований на плідну співпрацю та діалог з усіма хто бажає щось зробити для себе і свого селища, громади. Дякую усім, хто із завзяттям та оптимізмом береться за доручену справу, хто вкладає частинку душі та серця в розбудову рідної громади та покращує його благоустрій, хто схвалює та критикує мою діяльність, хто підтримує та категорично заперечує все те, що зроблено.

Дякую Вам за терпіння, за довіру, за мудрі поради, за активну громадську позицію", - закінчив свій виступ селищний голова Юрій Величко.

Юрій Євгенович відповів на всі запитання присутніх, які стосувалися перенесення дитячого майданчика, безпекових питань громади, збільшення матеріальної допомоги при народженні та інші.

Перед громадою виступив Варвинський нотаріус Сергій Зеленський, який обслуговує Талалаївський район. Він розповів про умови, графіки прийому, громадян, оплати послуг.

Голова обласної державної адміністрації Олександр Мисник, який перебував з візитом в районі, в своєму виступі наголосив на успіхах децентралізації, розробці планів перспективного розвитку громади та вручив голові районної ради Юрію Дзюбану нагороду "Заслужений працівник культури".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора