A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

«Що таке 3D принтер та навіщо він потрібен»

Дата: 07.03.2019 12:10
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

5 березня у  Центрі ДЮТ керівником гуртків Науменком В.А. у гуртку «Юні користувачі ПК» було проведено відкрите заняття нате тему «Що таке 3D принтер та навіщо він потрібен».

 Віталій Анатолійович розповів про історію виникнення 3D принтера , технологію 3D друку,про  матеріали , необхідні для виготовлення самого принтера і для виготовлених ним предметів. Окрім цікавих фактів, діти мали унікальну змогу побачити роботу 3D принтера , адже Віталій Анатолійович виготовив такий принтер власноруч за власні кошти.

 

Фото без описуФото без опису

 

Головне призначення 3D-принтерів зовсім не розваги, а робота і навчання. Якщо ви архітектор або дизайнер (або вчитеся на архітектора або дизайнера), 3D-принтер дозволить вам виготовляти наочні моделі і макети в точності відповідають заданим вами параметрам.

Художники оцінять зручність виготовлення унікальних об'єктів для інсталяцій, модельєри - простоту виготовлення окремих частин одягу та взуття, аксесуарів або навіть костюмів цілком.

Фото без описуФото без опису

 

Для цих же цілей 3D-принтери з успіхом можуть використовувати і непрофесіонали - люди з творчими хобі. Простір для використання 3D-друку в світі хобі величезний: шанувальники кіно, аніме, комп'ютерних ігор, колекціонери і любителі моделювання можуть друкувати фігурки улюблених героїв, деталі авіамоделей для збирання та багато іншого. Сучасні 3D-принтери дозволяють друкувати об'єкти в двох і навіть в трьох кольорах. І, звичайно, надруковані моделі можна при бажанні розфарбовувати в ручну.

Все більш широко її використовують у медицині, причому, не тільки лікарі, а й самі пацієнти. За допомогою 3D-принтерів по всьому світу вже зараз друкують протези рук і ніг для дорослих і дітей.

Устаткування для 3D-друку і сканування - перспективне вкладення для будь-якого бізнесу від великого промислового виробництва автомобілів до маленької рекламної фірми або магазинчика.

Фото без опису

 

Під час практичної роботи було надруковано невеликі сувеніри-кулони.

На занятті були присутні начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Плюта О.П.,   Бородіна Н.В., директор ЦДЮТ Галаган Н.І., заступник директора ЦДЮТ з навчально-виховної роботи ЦДЮТ Плюта В.В.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора