A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Масляна Седмиця кличе  веселиться

Дата: 11.03.2019 16:27
Кількість переглядів: 861

Фото без описуОстаннього дня Масляної в селі Понори чекали з нетерпінням, адже до свята готувалися заздалегідь : ставили стопа, робили опудало  Зими, господині припасали продукти для млинців, вареників та рибної юшки.  Дощова погода  змусила  перенести проведення  свята « з вулиці» в  затишний, теплий  зал сільського будинку культури , але негода не зіпсувала святкового настрою всіх  тих,  хто завітав на свято  Масляної. З перших хвилин зустрічі,  чарівна ведуча Леся Шульга налаштувала  присутніх в залі на активну участь  в дійстві, щоб отримати  від свята задоволення  та позитивні емоції.

Фото без описуФото без опису

Зі святом присутніх вітав селищний голова Юрій Величко. Він побажав  всім благополуччя, миру, злагоди і любові,  здійснення всіх сподівань та найоптимістичніших планів. Вітав зі святом односельців і в.о. старости Євгеній Чирва. Завітали на святкування традиційні  герої : Баба Яга, Масляна, Зима, Весна . Казкова  Баба Яга хотіла бути Весною, але про  її злі наміри  швидко здогадалися. Масляна пригостила всіх смачними бубликами, Зима   прощалася та передавала подальше «управління» Весні. Зі сцени ( до свята було оновлено одяг сцени) линули ліричні, веселі та жартівливі  українські   пісні у виконанні  місцевих учасників художньої самодіяльності та  гостей, учасників  художньої самодіяльності Красноколядинського СБК, Липівського СК.

Фото без описуФото без опису

Присутні всі виступи  вітали гучними оплесками,  а також  приймали активну  участь в різних конкурсах та змаганнях. Поки  святкові пристрасті вирували в залі найсильніші та найспритніші  «підкорювали» стовп з призами, серед чотирьох  тих, хто дістався до заповітної стрічки з номером призу була і дівчина. Подарунки, призи отримали всі, хто приймав участь в  танцювальному конкурсі,  змаганнях на швидше поїдання вареників, лимона,   інших конкурсах.  На завершення свята,  вправні та привітні господині  пригощали  всіх смачною  рибною юшкою,  пухкими варениками та запашними млинцями.   Масляна в Понорах  стала святом радості, хорошого настрою та весни.  Всі хто побував на святі щиро дякували  його  організаторам та учасникам.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора