A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

До Талалаївки завітали представники Центру розвитку місцевого самоврядування

Дата: 04.04.2019 16:29
Кількість переглядів: 660

Сьогодні, 04 квітня,  до Талалаївки з метою знайомства з громадою та вивчення питання щодо можливості надання допомоги у створенні центру надання адміністративних послуг Талалаївської селищної ради завітали представники Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону: Ірина Кудрик - директор Центру, регіональні спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" Сергій Карман та Марина Дзендзель.

Основною метою візиту представників Центру розвитку місцевого самоврядування до громади була оцінка перспективи створення повноцінного Центру надання адміністративних послуг та перевірка спроможностей громади щодо реалізації проекту.

 

Гостей приймав селищний голова Юрій Величко. Було проведено огляд існуючих локацій з надання адміністративних послуг в Громаді, а також гості відвідали будівлі,  які потенційно можуть стати новим ЦНАПом.

 

По тому представники Центру розвитку місцевого самоврядування повернулися до залу селищної ради, де за участі селищного голови Ю.Є. Величка, керівника апарату Талалаївської РДА О.А.Вебер, заступника голови районної ради С.В.Катрушенка,  керівників структурних підрозділів виконавчого комітету, представників громадськості, було обговорено ключові питання по створенню у Талалаївці нового сучасного центру надання адміністративних послуг.

Ірина Кудрик повідомила, що пріоритетним напрямом з покращення якості надання адміністративних послуг для населення, Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою", який управляється Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida) є підтримка створення в територіальних громадах, що є адміністративним центром району, ЦНАП, який буде обслуговувати мешканців громади та за потреби мешканців усього району, у тому числі у форматі спільного з райдержадміністрацією ЦНАП.

Надалі регіональний спеціаліст програми "U-LEAD з Європою" Марина Дзендзель презентувала детальну дорожню карту по модернізації ЦНАПу, починаючи від мети та завдань і закінчуючи дизайном інтер’єру та розміщенням функціональних зон. В ході презентації присутнім на прикладі вже реалізованих проектів було роз’яснено як відбувається вся процедура створення/модернізації. На жаль, спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" не зможуть допомогти фінансово, але, у той же час, нададуть потужну інституційну допомогу, яка полягатиме у методолігічній підтримці, участі у розробці розпорядчих документів, допомозі в інтеграції найбільш поширених послуг у ЦНАП, формуванні штату ЦНАП.

 

На завершення, спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" висловили сподівання, що завдяки активній позиції місцевої влади та співпраці з їх організацією запланований проект вдасться реалізувати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора