A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Тиждень фізики в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 25.04.2019 12:07
Кількість переглядів: 700

У період із 15 по 19 квітня в Талалаївській ЗОШ І-ІІІ ступенів проходив тиждень фізики. Цей тиждень ми присвятили  фізиці ? одній з найдавніших наук, цікавій, захоплюючій, могутній, без якої немислимий подальший розвиток людства. Значення фізичних знань у нашому житті дійсно важко оцінити.

 Проведенню тижня передувала велика підготовча робота. Всі заплановані заходи у рамках тижня пройшли організовано. Вони продемонстрували зацікавленість дітей у проблемах, які постали перед народом, суспільством, планетою на даний час. Діти творчо підійшли до висвітлення теми у своїх малюнках,  виступах, газетах та під час уроків.

 Під час проведення предметного  тижня  були  результативно  використані інтерактивні види роботи, що спонукають до розвитку  пізнавальної активності учнів, підвищення інтересу до вивчення фізики.

Протягом тижня проведені такі заходи. Виставка малюнків «Сили в природі», фізичних стіннівок.

Працювали творча майстерня «Оптична ілюзія власноруч» та експериментальна майстерня «Гра парі».   Було проведено урок цікавих дослідів  «Фізика - наука практична».  Урок-диспут «Ядерна енергетика переваги і недоліки».

Під час уроків використовувались нетрадиційні методи оцінювання знань учнів, а саме фізичні кросворди та фізичне лото. Перегляд серій мультфільму «Фіксики» допоміг учням розібратись з простими механізмами.

Учні 9 та 10 класів взяли активну участь у інформаційному марафоні «10 цікавих фактів про фізику». Даний метод роботи допомагає краще зрозуміти, що саме цікавить учнів у фізиці. Найбільш вражаючими для них є оптичні та електростатичні явища, використання простих механізмів у повсякденному житті. Мабуть одним із найкращих запитань під час даного марафону було «Що таке вогонь?» адже більшість із нас не задумувались над цим запитанням, та протягом п’яти хвилин було доведено, що вогонь  – не речовина, а лише процес горіння. Під час цього марафону один із учнів 10 класу поділився з нами своїм виробом. Пристрій дистанційного керування є лише частиною його роботи в домашній фізичній лабораторії.

Знайомство учнів 10 класів  з книгою Ервіна Шредінгера  «Що таке життя з точки зору фізики» було цікавим та змістовним, приємно вразило те, що учні знайомі з роботами та біографією вченого.

 На завершення  ми провели Фізичний брейн-ринг з учнями 10 класу, хоча учні нашої школи є постійними учасниками шкільного чемпіонату, але  розділ «фізика» вони завжди оминають під час гри і тому початок був важким, але знайомство з новим завжди стає цікавим і перемога принесла вдвічі більше задоволення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора