A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Легалізована зарплата – впевненість у майбутньому!

Дата: 31.05.2019 10:55
Кількість переглядів: 616

Фото без описуСьогодні особливої актуальності набуває питання легалізації заробітної плати, виплати її в повному обсязі. Багато працівників свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати офіційну (мінімальну) та неофіційну (значно вищу від мінімальної) зарплату. Іноді вони просто не знають, що їхня офіційна зарплата значно відрізняється від тієї, яку вони фактично одержують. У зв’язку з цимважливою темою є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», забезпечення  гарантій оплати праці та організація заходів недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати.

Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності – при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за  ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо своєчасності  виплати заробітної плати.

      Розмір мінімальної заробітної плати на 2019 рік затверджені Законом України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" від 23.11.2018 р. N 2629-VIII.становить 4173 грн.

Працівник, який отримує зарплатню в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем.   Він не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

          Дуже важливо, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати зарплату в «конвертах», або ж нижче мінімального розміру заробітної плати позбавляє їх соціального захисту. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

             Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

             Закликаємо шановних роботодавців привести взаємовідносини з найманими працівниками у відповідність до чинного трудового законодавства, не чекаючи проведення перевірки, виплачувати і відображати в звітності реально виплачену зарплату. що обійдеться значно дешевше, ніж сплата штрафу, а працівників просимо не погоджуватись на роботу без належного оформлення! Не позбавляте себе та найманих працівників соціальних благ, забезпечте гідну  старість, не сприяйте порушенню трудового законодавства, виплачуючи зарплату нижче рівня установленої в Україні мінімальної заробітної плати, або   виплати її незаконним шляхом, тобто, в «конвертах». Несвоєчасна сплата єдиного внеску до бюджету України не лише ставить під загрозу вчасне фінансування пенсій та підвищення розміру пенсійних виплат, але й позбавляє нині працюючих осіб права на соціальний захист.      


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора