A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

День села Скороходове

Дата: 06.08.2019 11:29
Кількість переглядів: 1747

Фото без описуВже стало традицією в перші дні серпня відзначати в с. Скороходове День села. Ось і цього разу 4 серпня зїжджалися до рідного села люди, які тут народилися, виросли, де пізнали щастя материнської, батьківської любові. Люди збиралися, щоб поспілкуватися з односельцями, зустрітися з друзями, цікаво і весело провести час.

 Першими почали святкувати наймолодші жителі села. Вони могли розважитися на батуті, покататися на електромобілях, поласувати солодкою ватою. В приміщенні дому народних традицій була організована виставка робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва. На ній були представлені роботи: Алли Генюти, Тетяни Брезинської, Любові Васюк, Лілії Сенько, Івана Савицького.

 А ось уже в обідню пору розпочалася урочиста частина свята. Присутніх на святі вітав селищний голова Юрій Величко. Він виразив щиру вдячність всім за самовіддану працю, за любов до рідного села, за внесок у розвиток, добробуту громади та побажав всім міцного здоровя, родинного щастя, миру, а Скороходовому – процвітання, стабільності, розвитку. Господарі свята вручили селищному голові коровай, який розділили та роздали всім глядачам в залі. Зі словами вітань звернувся до присутніх і директор ПСП «Відродження» Олександр Крисько. Цінними подарунками були нагороджені наймолодша та найстарша жительки села, учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, учасники АТО, майстри декоративно-прикладного мистецтва, чиї вироби були представлені на виставці та вправні господині, які готували запашний куліш. Все це дійство супроводжувалося неперевершеними виступами учасників художньої самодіяльності Дібрівського сільського будинку культури Роменського району. Ліричні, веселі, жартівливі пісні дарував присутнім вокальний фольклорний жіночий ансамбль «Дібрівчанка», ансамбль естрадної та народної пісні «Молодість»  полонив глядачів сучасними українськими піснями і танцями, чоловічий ансамбль «Побратими» виконував українські народні та козацькі пісні. Із захопленням глядачі сприймали і пісенні номери у виконані вокального ансамблю «Перевесло» та соліста Тараса Шестопала ( директор Дібрівського СБК).

В програмі дібрівських аматорів було багато гумору, жартів. Глядачі тепло зустрічали всіх виступаючих, підтримували їх бурхливими оплесками, а фінальний номер програми присутні слухали та аплодували стоячи, виражаючи цим щиру вдячність за емоційну насолоду, гарний настрій, який  подарували їм аматори.

Після завершення святкової концертної програми, всіх чекала запашна каша  (готували кашу:Лариса Ценцеря, Галина Семінько, Світлана Ткаченко) та смачні вареники.

Завершувалося свято День села дискотекою вже опівночі. Задоволені і переповнені позитивними емоціями, всі хто побував на святі, надовго його запамятають та чекатимуть нових зустрічей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора