A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Святкування Дня села в Корінецькому

Дата: 19.08.2019 16:11
Кількість переглядів: 1230

Фото без опису«Пахне рідне село : і цвітінням лугів, і роздоллям небес, і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло – пахне цвітом село…..», - таким був леймотив свята День села, яке  вперше 17 серпня відсвяткували жителі сіл Корінецьке і Мигурове. Урочистості відбувалися в центрі села, тому саме сюди поспішали цілими родинами, приїхали на свято своєї малої батьківщини і ті, хто вже давно в селі не живе, але ще живі спогади про щасливі роки дитинства та юності. Незважаючи на не зовсім теплу погоду, іноді навіть накрапав дощик, всіх присутніх на святі зігрівала атмосфера родинного тепла, єднання. Всі бажаючі мали можливість насолодитися витворами рук місцевих умільців, які були представлені на виставці, особливу зацікавленість викликала фотовиставка «Віхи історії села Корінецьке». Розглядаючи старі фотографії, хтось бачив себе молодим, інші впізнавали своїх рідних, вчителів, дехто перефотографовував старі знімки. Організатори потурбувалися і про тих, хто захоче сфотографуватися на святі, для них було облаштовано красиву фотозону. З святом та найкращими побажаннями присутніх на святі вітали: селищний голова Юрій Величко, директор СТОВ «Україна» Олександр Крисько, в.о. старости Сергій Троян. Був і традиційний смачний, духмяний коровай.

Святкову концертну програму дарували односельцям та гостям свята місцеві аматори: дитячий ансамбль «Краплинки», ансамблі «Калина»,«Корінецькі молодиці», «Едельвейс», вокалісти Руслана і Віта Калевич, Тамара Довгопола, поезію читала Ольга Динник.

Були пошановані та вручені подарунки: найстаршому та наймолодшому жителю, наймолодшій сімї та сімї, яка відсвяткувала золотий ювілей, сімям, які виховують троє і більше дітей, жителям села нагородженим за трудові заслуги державними Орденами, учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, учасникам АТО.

  По закінченню концертної програми, громаду, що зібралася на свято чекали столи накриті запашною кашею та іншими смачними стравами.

Святкування закінчувалося дискотекою, а о 22-й годині небо над Корінецьким засіяло від вогнів святкового феєрверка.

 Всі хто завітав на свято в Корінецьке отримали масу позитивних емоцій і щиро дякували його організаторам: в.о. старости Сергію Трояну, директору КорінецькогоСБК Світлані Долошко,художньому керівнику СБК Олені Івко.

 Спонсорську допомогу на проведення свята надали: селищна рада (голова Ю.Величко), СТОВ «Україна» (директор О.Крисько), Ічнянський молокозавод, фірма «Волошкове поле», Генеральний директор підприємства «Інтерфлора» Микола Троян, підприємці: Людмила Васильченко, Іван Зарва, Віктор Отюзький, Оксана Пензій, Олена Чечотенко.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора