A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

 Свято патріотичної пісні «З Україною в серці»

Дата: 15.10.2019 10:33
Кількість переглядів: 1567

Фото без описуНапередодні свят: Дня Захисника України, Покриви Пресвятої Богородиці, Дня Українського козацтва в Скороходівському домі народних традицій відбулося свято патріотичної пісні «З Україною в серці».

Кожен виступ учасників свята наповнював душі присутніх то любов’ю і  гордістю, а то тривогою за долю неньки-України та не викликали сумнівів краса і велич української пісні, рідної мови і щирість, відкритість всіх учасників.

Святкову програму розпочав жіночий вокальний ансамбль «Полісянка» (Скороходівський ДНТ) піснею «Заспівай, моя родино». Його естафету підхопили народні фольклорні ансамблі: «Берегиня» Липівського СК  («Моя ти земле калинова», «Повій вітре на Вкраїну») та «Народні наспіви» Талалаївського селищного клубу («Козачка», «Повіяв вітер степовий», «В’ється коса до пояса»).

Фото без описуФото без описуУчасників свята та присутніх в залі зі святом пісні та іншими святами вітали: голова районної ради Юрій Дзюбан (учасник ансамблю «Народні наспіви»), начальник відділу освіти, культури, молоді і спорту Талалаївської селищної ради Оксана Плюта. Вони побажали всім міцного здоров’я, злагоди, добра , благополуччя, а Україні миру і процвітання. Незалежність, мир Україні даються дорогою ціною – життям її кращих синів і дочок. Під час свята, згадали земляків-героїв, учасників АТО, які загинули виконуючи священний обов’язок, захищаючи Вітчизну – Володимира Бахмача і Володимира Кунденка та вшанували хвилиною мовчання пам'ять всіх борців за волю і незалежність України.

Святкова програма продовжувалася і пісні, як маленькі намистинки нанизувалися і нанизувалися утворюючи яскраве неповторне намисто української пісні. Вони такі різні, але їх об’єднувала любов до рідної землі, тривога за її майбутнє та гордість за героїв-захисників..

Фото без опису

Про красу і неповторність природи, гостинність, щедру та відкриту душу українців співали: дует Світлана Долошко і Олена Івко пісня «Рідна  земля»(Корінецький БК), дует Зоя Тотар і Алла Карпенко –«Україна», наймолодші учасники свята, дует «Попелюшка»-«Квітуча Україна» (Понорівський СБК), Ірина Кононіченко і Даша Охріменко - «Нехай квітує Україна» (Липівський СК), солісти: Альбіна Калевич –«Пісня про Україну» (Корінецький СБК), Даша Охріменко –пісня «Україна» (Липівський СК), Катерина Смалько - пісня «Донька України». Пісня –заклик «Україно, пробудись!» прозвучала у виконанні Юлії Китенко. Материнська біль і туга  за сином, що загинув передана в пісні «Кленова балада», яку виконала Людмила Копилова, а материнська  любов до сина, як частинки великого українського роду, оспівана в пісні «Сину, качки летять», вона прозвучала у виконанні жіночого вокального ансамблю «Полісянка», учасники ансамблю подарували глядачам ще пісні «Українські козаки» та «Козаче». Линули із сцени і пісні-молитви до Бога, щоб він зберіг Україну, допоміг вистояти  у нелегкій боротьбі. Пісню «Господи, помилуй нас» виконала Алла Карпенко, а «Молитву за Україну»-вокальна група (Понорівський СБК).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Окрасою програми свята стали танцювальні композиції хореографічних колективів Талалаївської школи мистецтв. Танець «Життям заплачу» представили глядачам учасники колективу «Абсолют» (кер.А.Браташ), хореографічну композицію «Героям Слава» -колектив «Перлина» (кер.О.Петрусенко).

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 Учасники художньої самодіяльності Корінецького СБК прагнення до миру виразили композицією «Ми за мир». Завершувалося свято піснею «Україна- це ми» у виконанні Оксани Задорожньої (Скороходівський ДНТ) та всіх учасників програми. Глядачі в залі стоячи аплодували, дякуючи учасникам за отримане духовне і емоційне задоволення.

  Щира вдячність всім учасникам свята, господарям святкового дійства: директору та художньому керівнику Скороходівського ДНТ

З.Г. Задорожній, Г.П. Артюх, ведучій Ларисі Чуйко.

Фото без опису  

Сприяння в проведенні свята, фінансову допомогу надали Талалаївська селищна рада (голова Ю.Є.Величко), ТОВ «Красноколядинське»  (дир.О.Г.Крисько).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора