A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Зміна банківських рахунків відповідно до стандарту IBAN

Дата: 15.10.2019 12:57
Кількість переглядів: 540

Фото без опису

У зв’язку із запровадженням нового стандарту IBAN Держказначейство наказом від 10.07.2019 № 201 вносить зміни до Порядку відкриття аналітичних рахунків для обліку операцій з виконання бюджетів у системі Державної казначейської служби України, відповідно до яких аналітичні рахунки формуються відповідно до стандарту IBAN.  Зміни набирають чинності з 01.11.2019 року.

 

Реквізити рахунків для обліку доходів державного бюджету по  Чернігівській області, які будуть діяти з 01.11.2019 у постійному режимі, а з 01.10.2019 по 31.10.2019 - перехідний період

https://drive.google.com/open?id=1MdjWInslJchic-o3NMbp9Fg-zObXyATf

 

https://drive.google.com/open?id=1jHAoW1kRTNEqqL4GQLnxhyNS7CHimgGQ

 

Варто зауважити, що згідно п.18.3 ст.18 Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в України» та п.2.3. Гл. 2 Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті, затвердженої Постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 р. № 22, відповідальність за правильність заповнення реквізитів документу на переказ покладається на платника. У випадку, якщо реквізити рахунку будуть зазначені платником в документі на переказ невірно, банк поверне такий документ без виконання.

 

Зміна номерів рахунків стосується також і рахунків, відкритих в Державній казначейській службі України, тобто це рахунки, на які перераховуються податки, збори та інші державні платежі. Відповідно юридичним та фізичним особам протягом вказаного періоду необхідно уточнити реквізити рахунків, на які сплачуються податки, єдиний соціальний внесок та інші будь-які платежі. В цьому випадку відповідальність за несплату податків та інших зборів внаслідок оплати їх на старі рахунки може бути покладена органами Державної фіскальної служби на платників-юридичних осіб та фізичних осіб та, як наслідок, можуть бути застосовані фінансові санкції до таких осіб згідно Податкового кодексу України. Таким чином, юридичним та фізичним особам необхідно уважно віднестися до зміни реквізитів їх рахунків банком та вчинити вказані вище дії з метою уникнення фінансових збитків та застосування заходів відповідальності, передбачених чинним законодавством України, зокрема, за порушення податкового законодавства України.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора