Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Екскурсія до літературно-меморіального музею О.П. Довженка

Дата: 04.11.2019 15:47
Кількість переглядів: 611

Фото без опису    Відповідно до Плану заходів з підготовки та відзначення у 2019 році 125-річниці від дня народження О. Довженка з метою вшанування українського письменника, кінорежисера, художника Олександра Довженка, враховуючи його особистий внесок в розвиток української культури для учнів 8 класів на осінніх канікулах була організована екскурсія до Сосницького літературно - меморіального музею О.П. Довженка за рахунок коштів селищної ради.

 

 

Стріха солом’яна, в’язь дерев’яна –

Хата-колиска, що пам’ять колише,

Що увібрала натхнення Бояна,

Що поєднала і бурю, і тишу.

М.Адаменко

 

Учні нашої школи під час екскурсії ознайомилися з меморіальною садибою з батьківською хатою, клунею, старим колодязем і садом, що відтворюють обстановку, в якій пройшло дитинство Довженка, описану ним у біографічній повісті «Зачарована Десна». В музеї зібрано цінні меморіальні речі, численні етнографічні пам'ятки селянського побуту (батьківська колиска, материн святковий одяг, господарський реманент, ткацький верстат, скриня, рушники та ін.), чимало з яких належало членам родини Довженків.

   Завітавши до музею, кожен мав змогу поринути у світ дитинства Сашка Довженка, відчути атмосферу життя селянської родини кінця ХІХ – початку ХХ ст., разом з Олександром Петровичем пройтись його дитячими стежками і подальшими життєвими дорогами, що вивели його на вершину слави і повели далі – у безсмертя.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора