A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Родина Назарія Яремчука вітала обдарованих дітей на фестивалі «Окрилені успіхом»

Дата: 21.11.2019 11:15
Кількість переглядів: 1294

Фото без опису     17 листопада хореографічний колектив «Імпульс» Центру дитячої та юнацької творчості Талалаївської селищної ради  взяв участь у Міжнародному  дитячо-юнацькому вокально-хореографічному конкурсі-фестивалі «INSPIRED BY SUCCESS» («Окрилені успіхом»).

    Насправді, в цей день проводилося два конкурси:  Всеукраїнський  дитячо-юнацький вокально-хореографічний конкурс-фестиваль  «Родина» і Міжнародний  дитячо-юнацький вокально-хореографічний конкурс-фестиваль «INSPIRED BY SUCCESS» («Окрилені успіхом»). Обидва конкурси проводяться за сприяння  Народних артистів України Дмитра і Назарія Яремчуків, синів легендарного Назарія Яремчука. Оцінюючи свої можливості, колектив прийняв рішення взяти участь саме у першому конкурсі, але по приїзду у Київ виявилося, що організатори прийняли рішення  обєднати  ці два конкурси, тому автоматично ми стали учасниками Міжнародного. Не можна описати ті хвилювання, тривогу і відповідальність дітей і керівника колективу Ліни Ткаченко, адже всі розуміли, що боротьба за місця буде непростою. Адже конкурентами нашого, єдиного колективу із сільської місцевості були колективи Києва та декілька колективів із Київської області, практично всі колективи мали звання «Зразковий», «Народний». Але відступати було пізно , тому сцена , виступ і  зайняте ІІ місце у номінації «Естрадний танець», вікова категорія 11-13 років. Варто зазначити, що у цій номінації ми обійшли зразковий київський колектив, а перше місце не призначалося, так як оцінювання велося по бальній системі. Тому наше ІІ місце – це важлива і цінна перемога. Це був найскладніший конкурс із тих, що ми брали участь, але досвід – безцінний.

    Фото без описуФото без описуВарте уваги  місце проведення . Це сцена Київського Палацу дітей та юнацтва, 2-га за величиною сцена Києва, прекрасне оздоблення , сучасне музичне і освітлювальне обладнання, зал, який вміщає 1000 глядачів, був повним до кінця конкурсних виступів.  Напевне, єдине, що  не вистачало нашим дітям , то це шаленої глядацької підтримки, бо київські глядачі дуже активно підтримували своїх.

    Фото без описуКонкурсні номери були різного рівня підготовки, складності, хтось робив акцент на костюми (тут ми мали змогу побачити надзвичайно красиві національні і сучасні костюми), хтось намагався вплинути харизмою,  хтось чітко виконаною хореографічною постановкою. Серед номерів були справді красиві художні номери , які, відповідно, і вибороли кращі місця. По завершенню конкурсних виступів до глядачів вийшли Дмитро і Назарій Яремчук ( до речі Дмитро Яремчук – справжня копія свого батька), подарували глядачам кілька художніх номерів, в тому числі і з репертуару Назарія Яремчука. Це якраз той чудовий випадок, коли талант батька передався дітям.

Фото без опису

   Брати Яремчуки привітали дітей, батьків, керівників колективів за важливу роботу , яку вони проводять, адже девізом заходу були прекрасні слова: «Діти - це найкраща інвестиція у культурному просторі». Брати Яремчуки особисто вручали нагороди керівникам колективів, учасникам колективів, залюбки фотографувалися з дітьми. Несподіваним сюрпризом для нас було те, що Подяки вручали і людям , які допомагають і підтримують творчих діток, зокрема нашому селищному голові Величку Юрію Євгеновичу, яку ми з гордістю передамо йому. І ще однією несподіванкою став подарунок від організаторів фестивалю, нашому колективу подарували безкоштовні квитки у Київський зоопарк.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису 

Після короткого відпочинку діти мали чудову нагоду відвідати Національний музей історії України у Другій світовій війні , меморіальний комплекс « Батьківщина -мати» ,  який є візитівкою Києва, чашу «Вогонь слави»,  виставку бойової техніки і озброєння, зокрема побувати у літаку Лі-2.  Перед входом до музею розміщено три справжніх бойових танки, один з яких є трофейним російським , захопленим у 2014 році у боях за Слов’янськ. Діти різного віку мають змогу полазити по цій страшній могутній зброї, ніби демонструючи дорослим, що краще зброю використовувати тільки для цього. Вразили усіх не тільки експозиції справді величного музейного комплексу, а й кількість іноземних туристів, які його відвідують.

 Це був справді незабутній день.  І за це ми хочемо висловити величезну подяку селищній раді за допомогу, Юрію Євгеновичу за фінансову і моральну підтримку, ТОВ «Талалаївське АТП - 17450» за безпечну і комфортну поїздку, водію Ротачу В.П.  і нашому незмінному керівнику колективу «Імпульс» Ліні Ткаченко, що наші діти виступили гідно на сцені  такого високого рівня.

 

 

Директор ЦДЮТ                          Н.І.Галаган


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора