A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Пам’яті жертв Голодомору

Дата: 22.11.2019 13:05
Кількість переглядів: 568

Фото без опису

До дня пам'яті жертв голодоморів біля пам’ятного знаку відбувся жалобний захід за участі представників райдержадміністрації, районної ради, Талалаївської об’єднаної територіальної громади та учнів Талалаївської загальноосвітньої школи.

Голова райдержадміністрації Анатолій Дупа, голова селищної ради Юрій Величко, голова районної ради Юрій Дзюбан та всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять безневинно убієнних хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-1933 років..

 

— Сьогодні ми у жалобі схиляємо голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років. Цими скорботними днями згадуємо трагедію вселенського масштабу – геноцид українського народу. Голодомор став національною трагедією і окремою сторінкою в історії українського народу, про яку ми згадуємо з сумом та гіркотою. Спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок – ці слова стосуються не тільки нашого минулого, але й мають сенс у нашому сьогоденні. І наш святий обов’язок закарбувати в серцях пам’ять про невинно убієнних наших братів та сестер, — зазначив у своєму виступі селищний голова Юрій Величко.

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу з 16-ї години приєднуйтесь до всеукраїнської акції "Запали свічку пам’яті!". Із настанням темряви запаліть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору.

Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників, які на собі перенесли цей жахливий біль тіла і душі, біль наруги і тортур, поневіряння, виселення і заслання на чужину – за свою любов до України, за її волю і за те, що вони були українцями!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора