A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Гості, музика, кульки, стрічки, подарунки – ВІДКРИТТЯ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ!

Дата: 05.12.2019 15:12
Кількість переглядів: 1119

Фото без опису   Невипадково  саме 3 грудня в Міжнародний день людей з інвалідністю відбулося урочисте відкриття центру, який надає послуги дітям з особливими освітніми потребами.
   
Привітно зустрічали запрошених на свято у стінах нової комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Талалаївської селищної ради, яка розташувалася на базі Талалаївської ЗОШ І-ІІІ ступенів директорка, вчитель-логопед Мовчан Оксана Олександрівна та фахівці вчитель-дефектолог Луценко Ніна Михайлівна, практичний психолог Коновал Олена Вікторівна, бухгалтер Ворошилова Тетяна Володимирівна.

   Урочисте відкриття установи розпочалося перерізанням стрічки селищним головою та директоркою. Оксана Мовчан звернулася з вітальною промовою до гостей та презентувала заклад. У своїй промові подякувала засновнику та всім, хто доклав значних зусиль для того, щоб інклюзивно-ресурсний центр зміг якісно надавати свої послуги. Та яке ж свято без теплих побажань та подарунків від селищної ради та директорів закладів освіти.

   Гості свята неочікувано для них стали активними учасниками корекційно-відновлювальної роботи, емоційно та весело сприймали власну участь у тренінгах. Разом з дітьми виконували всі завдання тренера і отримали незабутні приємні враження. Асистенти вчителів з дітьми продемонстрували присутнім елементи групової корекційної роботи. На згадку діти подарували від себе власноруч виготовлені обереги-ангелики. Приємним спогадом залишаться подаровані їм на згадку горнятка від гостей.

   Створення інклюзивно-ресурсних центрів стало важливим кроком у формуванні сучасної системи кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами та їх психолого-педагогічної підтримки. Талалаївщина не стояла осторонь даного питання і з метою реалізації реформи інклюзивної освіти та створення дієвої мережі інклюзивно-ресурсних центрів 28 березня 2018 року відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між головою Чернігівської обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем та головою Талалаївської селищної ради Юрієм Величком. Наступним кроком було рішення 15 сесії 7 скликання від 19 грудня 2019 року «Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Талалаївської селищної ради Чернігівської області». 17 травня 2019 року відбувся конкурс на заміщення вакантної посади директора. І після призначення керівника ІРЦ 6 червня 2019 року відбулася державна реєстрація установи.

   Не одне випробування довелося пройти, щоб професійно організувати діяльність Центру. Було багато перших, іноді зовсім несміливих, але рішучих та впевнених кроків на цьому незвіданому шляху. Завдяки підтримці селищного голови та депутатського корпусу Талалаївської селищної ради, відділу освіти, культури, молоді і спорту Талалаївської селищної ради за такий досить короткий термін зроблено дуже багато. Зокрема, за виділені Талалаївською селищною радою кошти були відремонтовані приміщення.

   З державної субвенції на підтримку інклюзивно-ресурсного центру були виділені кошти в сумі 216 667 грн. За рахунок цього наповнено матеріально-технічну базу установи: нові меблі, комп’ютерне та корекційно-розвиткове обладнання, дидактичні матеріали, щоб дітям і сім’ям, які звертаються у Центр було комфортно. Простір організований компактно і зручно, продумане розташування кожної зони.

   «Доки одні чекають зміни вітру, інші будують вітряки» - під таким девізом працюють фахівці ІРЦ. Чи буде дитина щасливою, повноцінно радіти життю залежить від людей, які знаходяться поруч. Слід завжди пам’ятати, що всі діти є неповторними та водночас по своєму різні, потрібно лише допомогти їм розкритись у цьому житті.

 Директорка та фахівці ІРЦ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора