A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Свято музики, пісні, танцю в Корінецькому

Дата: 24.12.2019 08:22
Кількість переглядів: 1606

Суботнього дня, 21 грудня, в селі Корінецьке відбулася урочиста, святкова подія. Такі події, в останні роки, рідкість не те що в селі, а навіть, в місті, після капітального ремонту відкрився для відвідувачів сільський будинок культури. Похмура, дощова погода не зіпсувала настрій жителів Корінецького та сусідніх сіл, які поспішали до клубного закладу. Червона стрічка, повітряні кульки на вході - говорили про урочистість та важливість події. Господарки будинку культури, директорка Світлана Долошко та художній керівник Олена Івко розпочинають святкове дійство і запрошують перерізати стрічку селищного голову Юрія Величка та в.о. старости Сергія Трояна. Перші позитивні враження відвідувачів від світлого, затишного з красунею ялинкою та аркою з повітряних кульок, фойє. Ще відчувається запах фарби, але натяжна стеля, нові пластикові вікна, двері створюють атмосферу затишку і комфорту.

 

 

Відновлення, реконструкція приміщення сільського будинку культури стало можливим об’єднаними зусиллями: Талалаївської селищної ради, ТОВ «Україна» (директор О. Крисько), в.о. старости, працівників будинку культури, небайдужих жителів села. Із селищного бюджету використано близько 1 млн. грн.. (заміна даху, вікон, дверей, ремонт фасаду, внутрішні роботи, одяг сцени). Для якісного озвучення концертних програм придбано комплект музичної апаратури (40 тис.грн), для учасників художньої самодіяльності - сценічні костюми (20 тис. -ТОВ «Україна»).

 

Оновлений глядацький зал зустрічав відвідувачів теплом та урочистою музикою у виконанні духового оркестру Талалаївської школи мистецтв (кер.О.Галаган). Після виступу духового оркестру, його місце зайняли музиканти оркестру народних інструментів (кер.О.Самозвон).

 

Присутніх в залі вітали: голова селищної ради Юрій Величко, директор ТОВ «Україна» Олександр Крисько, в.о. старости Сергій Троян. Був на святі і традиційній запашний коровай, який вручили селищному голові, а потім розділили і пригостили глядачів в залі. Святкову концертну програму вела директорка  Талалаївської школи мистецтв Ольга Самозвон, яка народилася в Корінецькому, саме тут вона вперше долучилася до неповторного, чарівного світу музики, і саме в цьому клубному закладі 35 років тому розпочинала свою трудову діяльність, на посаді директора. Для неї і для її земляків - це була зустріч-спомин, зустріч-сповідь, зустріч-звіт.

Впродовж заходу згадали тих, хто декілька десятиліть тому працював в цьому закладі, керували гуртками художньої самодіяльності та були активними їх учасниками. Присутні стоячи, слухали музичні твори, які виконавці присвячували, людям, що внесли великий вклад в розвиток художньої самодіяльності в селі, але вже відійшли в інший світ. Багато хто з присутніх ще пам’ятають, той час, коли в селі був свій духовий оркестр і керував ним Василь Федорович Самозвон.

В святковій програмі взяла участь правнучка Василя Федоровича - Катя Голуб, вона виконала на баяні українську народну пісню «А задумав чижик».

З святом присутніх вітав новостворений вокальний ансамбль викладачів школи мистецтв. Українську народну пісню «Місяць на небі» виконали Діана Кравченко та Тетяна Ляшенко. Володарка Гран-прі обласного конкурсу Софія Дегтяр виконала пісню «Тримай».

Глядачі в залі чекали на виступ лауреата обласних конкурсів та Міжнародного конкурсу "Мистецькі барви" - Павла Зікратого, на балалайці в його виконанні прозвучала російська народна пісня «Ах вы, сени, мои сени» (концертмейстер Т.Ляшенко). Майстерно і захоплююче звучала арія Ївги із опери М. Лисенка «Чорноморці» у виконанні Катерини Смалько.

«Вітерець»- таку назву мала музична п’єса ансамблю баяністів (кер. А.Черниш).   

Порадував присутніх своєю майстерністю і естрадний гурт (кер. О.Галаган),  соліст Руслан Голубенко виконав композицію «Чорний Орфей», а Діма Палаус – композицію із репертуару групи «Квін». Як завжди тепло глядачі зустрічали виступи Олега Галагана, Миколи Залізного. Вокальний гурт (кер.К. Смалько) виконав пісню «Україна свята родина». Протягом всієї концертної програми хореографічні композиції, запальні танці присутнім дарували колективи «Перлина» і «Абсолют». Фінальну пісню програми «Новий рік іде на Україну», присутні слухали стоячи, аплодуючи і скандуючи «ДЯКУЄМО!». Люди в залі дякували за відремонтоване приміщення, за чудовий концерт, ніхто не поспішав розходитися, ділилися враженнями, позитивні емоції переповнювали їх душі, і дивлячись на усміхнені щасливі обличчя присутніх, розумієш, що всі зусилля потрачені не марно. В жителів села тепер є місце для спілкування, для дозвілля, для демонстрації своїх талантів, захоплень.

Щира вдячність всім, хто доклав зусиль, щоб це чудове, незабутнє свято відбулося, і віриться, що це лише добрий початок, адже всі сільські жителі заслуговують на теплі, сучасні, комфортні центри для дозвілля, відпочинку.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора