A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Добровільне об’єднання громад?

Дата: 29.01.2020 16:37
Кількість переглядів: 1213

Фото без опису

У Чернігівській облдержадміністрації майже кожного дня проходять консультації з представниками громад та небайдужими жителями щодо внесення змін до перспективного плану формування територій громад Чернігівської області та можливого "укрупнення" існуючих ОТГ.

Селищний голова Юрій Величко, заступник голови Микола Сердюк та жителі села Березівка, яких представляли Микола Зарічний та Микола Горянський, у вівторок 28 січня, зустрічалися з заступниками голови ОДА Олександром Савченко та Андрієм Подорван, директором Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександрою Хомик.

Фото без опису

Цій зустрічі передували рішення Березівської сільської ради та Юрківцівської сільської ради, про приєднання до Срібнянської ОТГ. Всі ці рішення були прийняті всупереч думці більшості жителів. Переважна частина жителів сіл Березівка та Юрківці на громадських слуханнях висловилися проти приєднання до Срібнянської ОТГ, проте їх думка була проігнорована депутатами сільських рад.

Позицію – проти приєднання до Срібнянської ОТГ, Микола Зарічний підтвердив підписами жителів села Березівка, яких зібралося біля 90.

В розмові представники громад висловили свої пропозиції стосовно території ОТГ та перспектив її розвитку. Юрій Величко передав звернення до голови ОДА щодо сприяння залишити територію Талалаївської ОТГ в межах, що передбачені Розпорядженням КМУ №899-р від 12.08.2015 року «Про затвердження перспективного плану формування територій громад Чернігівської області» в редакції розпорядження КМУ №1321-р від 18.12.2019 року.

Нинішня зустріч засвідчила готовність керівників облдержадміністрації до конструктиву та діалогу, готовності чути людей.

Читайте також: 

голова ОДА Андрій Прокопенко:

"Територіальні громади, що об’єдналися, вже почали жити по-новому: з новою якістю отримання послуг та доступу до сервісів. Вони самі визначають, на що витрачати власні фінансові ресурси. До того ж мають пряму допомогу з державного бюджету. Лише минулоріч за рахунок державної субвенції ОТГ області реалізували 210 проєктів. У громадах ремонтуються школи, лікарні, відкриваються ЦНАПи, будуються спортивні об’єкти, відновлюються автодороги. Розширюються можливості для молоді. Є перспективи залучення до розвитку громад коштів інвесторів."


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора