A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Робоча зустріч уповноваженого органу з питань пробації з головою ОТГ

Дата: 21.01.2021 14:45
Кількість переглядів: 1151

Фото без опису

         Днями, за ініціативи начальника Талалаївського районного сектору пробації Юлії Карпенко відбулася робоча зустріч з головою Талалаївської територіальної громади Юрія Величка. Одним із пріоритетів у співпраці стало налагодження зв’язків та роз’яснення функцій пенітенціарної пробації.

Юлія Карпенко під час зустрічі наголосила на важливості підтримки осіб, які звільняються з місць позбавлення волі, адже відновлення їх соціального статусу як повноправних членів суспільства напряму залежить чи повернуться ці громадяни до самостійного, загальноприйнятого, соціально-нормативного життя в суспільстві.

Постанова Верховної ради України «Про утворення та ліквідацію районів» № 807-IX від 17.07.2020 р. стала ще одним важливим питанням зустрічі. Обговорювалася необхідність визначення переліку об’єктів та видів робіт для порушників, які виконуватимуть громадські та суспільно корисні роботи та осіб, які засуджені до громадських робіт.

Окремо звернуто увагу керівнику органу місцевого самоврядування на дотримання вимог Закону України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019, щодо визначення потреб населення громади у соціальних послугах, у тому числі із залученням надавачів соціальних послуг недержавного сектору, здійснення заходів для виявлення вразливих груп населення та осіб/сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також затвердження, забезпечення фінансування та виконання регіональних програм в частині забезпечення потреб осіб/сімей у соціальних послугах, розроблених за результатами визначення потреб населення громади у соціальних послугах. Відповідно до зазначеного Закону суб’єктам пробації, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах, повинні надаватися соціальні послуги спрямовані на профілактику складних життєвих обставин, подолання таких обставин або мінімізацію їх негативних наслідків.

Також начальник Талалаївського районного сектору пробації нагадала про важливість розроблення та затвердження цільових програм підтримки діяльності органу пробації, з метою покращення всебічної профілактичної роботи з засудженими до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, створення умов для їх виправлення та ресоціалізації, та запобігання скоєнню ними нових кримінальних правопорушень. 

 Юрій Величко відзначив роль та функції органу пробації, важливість взаємодії, подальшої співпраці та підтримки органу пробації органами місцевого самоврядування. Також запевнив про забезпечення робочими місцями порушників та засуджених осіб, для відбування адміністративних стягнень та покарань у виді громадських робіт.

 

Талалаївський районний сектор пробації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора