A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

НЕГОДА ЛЮТУЄ

Дата: 11.02.2021 16:50
Кількість переглядів: 385

і нас гартує! Бо ми вже якось звикли, що у нас зима й не зима, як, наприклад, торік. Зате лютий 2021 повністю відповідає своїй назві: сніг змінюється дощем, слідки мороз за −20, внаслідок — обледеніння і зверху знову сніг. У таких екстремальних умовах працюють усі служби і підприємства, від кого залежить порядок на дорогах різного значення і підпорядкування. Різна техніка, різне відношення до виконання роботи, різне розуміння ситуації і різне ставлення до того, хто працює. І доки іде сніг і тривають роботи по розчищенню доріг, дехто «на повну» працює у мережі «Фейсбук»: одні і справді подають добрі ідеї, дякують тим інвесторам, які підтримують свої села, або ж і самі показують приклад, що біля власних садиб, біля магазинів, закладів соцкультпобуту можна колективно і за лопати взятися, як то було раніше; інші, особливо ті, хто у своєму житті ні за холодну воду, цілодобово «розкидають сніг» у ФБ. У них така робота!

Фото без опису

— Нам своє робить, — говорить селищний голова Юрій Величко. — У період снігопадів наші комунальники починають працювати з ночі. З понеділка на вівторок виїхали ще о 3-й ночі розчищати вулиці селища. Прошу людей зрозуміти, що за одну годину не можемо охопити всі вулиці, але люди стараються. Начальник ВУЖКГ Олександр Кобиш сам сідає за кермо міні-тракторця і, як завжди, при необхідності допомагає колегам. Треба розуміти, що і в негоду ніхто не відміняє нещастя — на жаль, люди помирають, отож розчищаємо дорогу до кладовищ, а комунальники обслуговують церемонії.

 

За роки створення громади ми завжди маємо взаєморозуміння з інвесторами ТОВ «Красноколядинське», СТОВ АФ «Горизонт», ТОВ «Понори». Першу зиму після створення єдиної громади допомагають розчищати дороги ТОВ «Фортуна», СТОВ «Батьківщина», ПСП «Лан», ТОВ «Дружба-Нова», ТОВ «ТАС Агро Північ», агрофірма «Сильченкове», фермери Михайло Логвиненко з Українського, Микола Зарічний із Березівки, Микола Ковальов з Основи. І до об’єднання надавав техніку для розчищення доріг у селищі та на під’їздах до нього директор ПСП «Лан», тепер депутат обласної ради Володимир Лукаш. 9 лютого «Кейс» із «Лану» працював теж на дорогах селища.

 

Вдячний всім, хто розуміє ситуацію, хто старається відкидати сніг біля своїх магазинів, закладів. Адже іноді люди телефонують і скаржаться, що трактор розчистив вулицю, а з двору ніяк вийти… ну що тут скажеш. Тільки по селищу протяжність вулиць та провулочків понад 40 кілометрів. Для комунальників роботи не мало.

 

Хотілося б зробити роз’яснення щодо того, хто відповідає за стан доріг різного призначення. Однозначно — на території селища і сіл ОТГ — селищна рада. До речі, інвестори раніше укладали соціальні угоди із сільрадами, в яких був обумовлений і пункт розчищення доріг у снігопади. Як бачимо, співпраця продовжується. Під’їзні дороги до населених пунктів знаходяться на балансі Управління капітального будівництва Чернігівської ОДА. За їх експлуатацію відповідають різні фірми, які виграли тендер на обслуговування. Ми свідки того, як доброякісно розчищають сніг на автошляху Т-25-15 Дмитрівка — Харкове, який на обслуговуванні ТОВ «Спец-Комплект-Постач», відповідальний В. М. Слабенький, тел. 098-229-34-39. Дорогу Т-25 Прилуки — Варва — Срібне — Обухове обслуговує ТОВ «Транс Лайн Груп», відповідальний М. М. Лавриченко, тел. 066-643-59-88.

Кор. «ТХ».

На фото: на центральній площі селища

працює «Кейс» ПСП «Лан»,

за кермом якого Василь ВИПАДКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора