A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

До Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав

Дата: 15.02.2021 11:30
Кількість переглядів: 425

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку 15 лютого воїнів-інтернаціоналістів нашого району біля пам’ятного знаку.

Фото без опису

З 32-ю річницею виведення військ з Афганістану учасників заходу привітали: селищний голова Юрій Величко, заступник голови районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Олександр Шагунов.

Фото без опису

Юрій Євгенович  у своєму виступі наголосив, що «Кожна війна – це лихо, трагедії, смерті. Але найбільш масштабним був афганський конфлікт. Та війна для нас тривала майже 10 років. З України в Афганістані воювало 160 тисяч солдатів і офіцерів. З них 3360 не повернуться додому ніколи. Не повернулися з тієї далекої війни до рідних домівок і троє наших земляків: Іван Борщевський та Анатолій Павленко з Красного Колядина, Петро Тарасенко із Рябух. Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували військову присягу. Спасибі вам за мужність і героїзм, за високу громадянську відповідальність.Від усього серця бажаю усім, хто пройшов нелегкий бойовий шлях міцного здоров’я, родинного затишку, успіхів у праці, добробуту, благополуччя, впевненості в завтрашньому дні, щастя, миру і добра.

 І нехай завжди над нами буде високе синє небо і світить яскраве сонце! Нехай в Україну повернуться довгожданні мир і спокій, щастя і радість!»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Хвилиною мовчання було вшановано тих, хто пожертвував власним життям заради мирного майбутнього та покладено квіти до підніжжя Меморіалу пам’яті воїнам-інтернаціоналістам.

Фото без опису

Фото без опису

У загальноосвітніх навчальних і культурних закладах району проведені уроки патріотизму і мужності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора