A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

БАСКЕТБОЛІСТИ ЗІГРАЛИ У ХАРКОВІ

Дата: 25.02.2021 13:00
Кількість переглядів: 413

Після тривалої перерви, пов’язаної з карантинними обмеженнями, спортивні змагання на рівні дитячих та юнацьких команд починають відновлюватися. Одними з перших спробували свої сили на досить високому рівні наші юні баскетболісти, вихованці тренера з Плугатаря Володимира Чепеля. 20 лютого команда хлопців 13 – 14 років взяла участь у міжобласному турнірі, що проходив в селищі Бабаї в передмісті Харкова. На турнір, присвячений пам’яті видатного тренера Харківщини Сергія Романенка, приїхали дві команди з міста Суми, дві харківські команди та команда з Плугатаря.

Фото без опису

Турнір розпочався з параду учасників та привітань керівництва місцевої громади. Велике задоволення юні баскетболісти отримали від виступу юних гімнасток місцевої гімнастичної школи. А потім свою майстерність глядачам дарували баскетбольні команди. Перший матч відбувся між місцевою командою та баскетболістами Сумської гімназії, які досить вдало виступають у першості Сумської області у своїй віковій категорії. Сумчани були на дві голови сильніші за команду господарів турніру і легко перемогли з рахунком 30:0.

 

Наступний матч проводила вже команда з Плугатаря. Її суперником була інша харківська команда з селища Липці. У такому складі вихованці Володимира Чепеля проводили свій перший офіційний матч. І провели вони його на відмінно. Про перевагу наших хлопців свідчить рахунок матчу 40:14. Кращим у нашій команді в цьому матчі був Денис Кравченко, який набрав 10 очок. А взагалі 11 наших гравців набирали очки, що свідчить про те, що всі баскетболісти нашої команди є досить вправними. У наступному турі місцева команда грала проти команди ДЮСШ з м.?Суми і в рівній боротьбі вирвала перемогу з рахунком 7:5.

 

Матч другого туру між нашими баскетболістами та командою сумської гімназії, як показав подальший перебіг подій, виявився матчем за перше місце. Перша половина цієї гри пройшла в рівній боротьбі. Обидві команди непогано захищалися, але підводила реалізація під час атакуючих дій. Рахунок першої половини гри 6:2 на користь сумчан. Відсутність ігрової практики наших баскетболістів стала головною причиною провалу в другій половині гри. Юні спортсмени із Сум були кращими при реалізації своїх атак, в той час як наші баскетболісти не змогли знайти шляхів подолання захисних редутів своїх суперників і програли матч з рахунком 19:6. До речі, тренує сумську команду колишній учень Володимира Чепеля уродженець с.?Новопетрівське В’ячеслав Марченко.

 

У третьому турі команда Липців без проблем обіграла команду Сумської ДЮСШ з рахунком 18:6. Ну, а наші баскетболісти покуражились у матчі з місцевою командою, вигравши у неї з рахунком 46:0. Кращими в цьому матчі були Юрій Семенко, в активі якого 10 очок, та Максим Федосенко з 8-ма очками. За підсумками турніру наші хлопці зайняли друге місце і це, на мою думку, прекрасний результат. Разом із тим цей турнір показав тренеру недоліки, які є у грі команди, і над чим потрібно працювати.

 

Участь нашої баскетбольної команди у цьому турнірі стала можливою за підтримки Талалаївської селищної ради. Сподіваємося, що спорт у нашій громаді буде займати не останнє місце, а спортсмени будуть радувати нас перемогами, а головне, що наша молодь буде рости здоровою.

 

Сергій МИХНО,

директор Талалаївської ДЮСШ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора