A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Вшанування пам’яті великого Кобзаря

Дата: 10.03.2021 14:30
Кількість переглядів: 377

9 березня в Україні та за її межами відзначається 207 річниця від дня народження Тараса Шевченка - українського поета, художника, мислителя. З цієї визначної події начальник Талалаївського районного сектору пробації Юлія Карпенко організувала відвідування клієнтами пробації місцевого музею. До заходу долучився волонтер пробації Олеся Шимченко, та головний спеціаліст відділу «Талалаївське бюро правової допомоги» Аліна Кошка.

Під час заходу директор Талалаївського краєзнавчого музею Олена Огій провела екскурс по життю та творчості видатного поета. "Слово може бути сильнішим за зброю. Тарас Шевченко довів це своїм життєвим прикладом. Незламність духу й невпинна боротьба за свободу, які сповнюють рядки його творів, знайшли визнання у всьому світі. Сьогодні Тарасу Григоровичу виповнилося б 207 років", - зауважила Олена Огій. «Слід не забувати, що Тарас Шевченко був відомий не лише як поет, але і як талановитий художник. Його спадщина складається з пейзажів, графічних робіт, автопортретів, офортів та налічує понад тисячу мистецьких творів», -розповідала Олена Огій. В музеї також були представлені портрети Тараса Шевченка, виконані мешканцями Талалаївщини.

По закінченню заходу Юлія Карпенко наголосила на важливості естетичного, та культурного розвитку особистості в рамках здійснення пробаційного нагляду за суб’єктами пробації. «Творчість  Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться  український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами».

Присутні були у захваті від цікавої та надихаючої розповіді Олени Огій про великого Кобзаря, та подякували Юлії Карпенко за організацію цього заходу.

Талалаївський РС пробації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора