A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Дотримання вимог законодавства суб’єктами господарювання при здійсненні виробничої діяльності

Дата: 16.03.2021 12:30
Кількість переглядів: 680

Згідно із ст.10,11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» обов’язковим є отримання дозволу на викиди в атмосферне повітря від стаціонарних джерел та своєчасна сплата екологічного податку.

Фото без опису

Крім того ст.78 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено, що у випадку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади або недодержання вимог, передбаченим наданим дозволом, інші порушення порядку здійснення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря або перевищення технологічних нормативів допустимого викиду забруднюючих речовин та нормативів гранично допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами під час експлуатації технологічного устаткування, споруд і об’єктів – тягнуть за собою накладення штрафу та нарахування збитків, які заподіяні державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

 

Відповідно до вищевказаного, підприємствам, установам, організаціям та громадянам - суб’єктам підприємницької діяльності, що здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, необхідно отримати дозвіл на викиди в атмосферне повітря від стаціонарних джерел в Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації (телефон 61-06-30) та своєчасно і в повному обсязі сплачувати екологічний податок, 30% якого надходить до спеціального фонду місцевих бюджетів.

 

Довідково. Для забезпечення  дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря та уникнення штрафних санкцій за їх порушення, Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації пропонує суб’єктам господарювання, які здійснюють виробничу діяльність, в найкоротший термін отримати відповідний дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Детальна інформація щодо отримання вищевказаного документу розміщена на сайті Департаменту за посиланням.

 

 

 

За інформацією сектору житлово-комунального

господарства, містобудування, архітектури

та цивільного захисту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора