A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Семінар-навчання для старост провів державний нотаріус Сергій Зеленський

Дата: 24.03.2021 16:30
Кількість переглядів: 352

Відповідно до ст. 37 Закону України «Про нотаріат» на посадових осіб органів місцевого самоврядування покладено обов’язок щодо вчинення цілої низки нотаріальних дій у старостинських округах.

Фото без опису

Вкрай важливим є правильне юридичне оформлення таких документів, тому що наступна правильність вчинення нотаріальної дії нотаріусом залежить від професійного рівня оформлення документів у старостинських округах (заповіту, довіреності, довідки).

Фото без опису

У залі засідань селищної ради, 24 березня 2021 року, за ініціативи селищного голови Юрія Величка, старости старостинських округів Талалаївської селищної ради, зібрались на семінар-навчання, який проводив Сергій Зеленський — державний нотаріус Талалаївської районної державної нотаріальної контори.

Під час семінару розглянуто та обговорено практичні питання проведення нотаріальних дій та методичні рекомендації з їх застосування, відповідну нормативну базу, по-друге, нотаріус надав старостам зразки найбільш поширених та затребуваних у сільській місцевості нотаріальних документів (заповітів, довіреностей тощо). Особлива увага приділялася реєстру довіреностей.

Семінар мав на меті надати професійну допомогу старостам при роботі з документами, які оформляються посадовими особами органів місцевого самоврядування у сільській місцевості, задля зменшення кількості відмов у вчиненні нотаріальної дії, подальших судових розглядів, для полегшення та покращення роботи всієї системи органів нотаріату і посадових осіб.

Загалом зустріч пройшла конструктивно у формі живого діалогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора