A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

НОВЕ ДІАГНОСТИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ У ЦЕНТРАЛЬНІЙ ЛІКАРНІ

Дата: 25.03.2021 12:20
Кількість переглядів: 624

Талалаївська центральна лікарня в черговий раз за останній рік придбала нове медичне обладнання. Нагадаємо, що раніше лікарня вже придбала рентген та апарат УЗД. Цього разу таким довгожданим і необхідним обладнанням забезпечили лабораторію. Кошти на це виділені ще з районного бюджету. Потрібен був час, щоб пройти процедуру закупівлі, отримати, встановити та запустити його в дію. На сьогодні колектив лабораторії вже працює на новому обладнанні. Про те, що придбали і з якою метою, на наше прохання розповідає головний лікар ЦЛ Анатолій МИХАЙЛЮК.

— Думаю, що про важливість лабораторних обстежень, які при будь-яких захворюваннях призначаються в першу чергу, не варто нікому довго пояснювати. Всі знають, що від успішної діагностики всіх захворювань залежить доля подальшого лікування. Отож, саме це відділення лікарні вирішили переоснащати. За кошти бюджету ще Талалаївського району ми придбали напівавтоматичний сечовий та автоматичний гематологічний аналізатори — прилади, за допомогою яких виконується, відповідно, загальний аналіз сечі та загальний аналіз крові з формулою. До цього моменту загальний аналіз сечі робили методом мікроскопії. Гематологічний аналізатор, якому вже 9 років, давав змогу визначити лише три показники (гемоглобін, еритроцити, лейкоцити), решту показників визначали методом мікроскопії.

Тепер же сечовий аналізатор видає 11 показників загального аналізу сечі, гематологічний — 21 показник загального аналізу крові. Це покращує рівень лабораторної діагностики та мінімізує вплив людського фактора на обстеження. Щоб пацієнтові зробити дані обстеження, потрібно взяти направлення на певний вид обстеження у сімейного лікаря або у лікаря, який вас лікує у відділеннях центральної лікарні.

 


 

Є необхідність і велике бажання придбати біохімічний аналізатор (прилад, за допомогою якого проводиться біохімічний аналіз крові). Адже прилади, за допомогою яких проводиться біохімічний аналіз крові на даний час, надто застаріли (вони 1988 та 1991-го року випуску) і мають обмежені можливості.

Кор. «ТХ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора