A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

У Талалаївській ОТГ говорили про подальшу співпрацю та підвищення рівня правової обізнаності громадян

Дата: 26.03.2021 09:00
Кількість переглядів: 366

24 березня 2021 року  з метою налагодження співпраці з представниками ОМС, розширення доступу до безоплатної правової допомоги та інформування громадян про зміни до земельного законодавства,  директор Ніжинського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бригинець  завітав із робочим візитом до Талалаївської селищної територіальної громади, де  зустрівся із  головою  селищної  ради  Юрієм Величком та заступником голови  з питань  діяльності виконавчих органів  селищної ради Богуславом Борсуком.

Фото без опису

 Під час спілкування  Володимир Бригинець  звернув увагу присутніх  на необхідність посилити взаємодію і комунікацію між місцевою владою та системою БПД  для розширення доступу до безоплатної правової допомоги мешканцям громади шляхом забезпечення роботи виїзних консультаційних пунктів, організації надання правової допомоги для людей, позбавлених можливості пересування за місцем їх перебування.

Також, присутні обговорили питання  підвищення рівня правової обізнаності громадян , проведення спільних правопросвітницьких заходів, спрямованих на роз’яснення змін у законодавстві, пере адресацію  клієнтів, а також  зупинилися на визначенні першочергових правових потреб територіальної громади, на конкретних прикладах, зокрема,  зверненнях  мешканців даної громади до бюро правової допомоги.

За результатом зустрічі отримана домовленість про подальшу співпрацю та  пошук  шляхів  вирішення життєвих питань мешканців громади  у правовий спосіб, що будуть сприяти захисту прав  та  свобод людини і громадянина .  

Цього ж дня , з метою  реалізації   проекту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство»   відбувся  спільний прийом громадян. Під час роботи виїзного консультаційного пункту за правовою допомогою  звернулось 6 осіб, яких цікавили питання : надання дозволу на розробку документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд;  відкриття виконавчого провадження у справі про адміністративне правопорушення; порядок виплати недоотриманої одноразової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік; порядок подання позовної заяви до суду тощо.  Усі бажаючі отримали вичерпні консультації та роз’яснення.

Прийнято 2 звернення  про надання БВПД з питання: визнання бездіяльності протиправною  та зобов'язання вчинити певні дії щодо виплати недоотриманої одноразової грошової допомоги до 5 травня за 2020 рік.

У заходах  також  взяли участь заступник директора  Ніжинського МЦ з надання БВПД Олена Іванова та начальник Талалаївського бюро правової допомоги Яна Мудревська.

За отриманням консультацій та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15), до Талалаївського бюро правової допомоги (смт.Талалаївка, вул. Центральна, б. 5, за телефоном (04634) 2-10-73). Єдиний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора