A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

«Гіркий полин твоєї долі, Україно» - тематична програма до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 12:00
Кількість переглядів: 447

Під такою назвою відбувся мітинг- реквієм до 35-ї річниці Чорнобильської трагедії біля Меморіалу пам'яті героям Чорнобиля, що в селищі.    

Фото без опису 

Сьогодні, 26 квітня, віддати данину пам’яті померлим від боротьби з радіаційним лихом і віддячити живим за подвиг, здійснений ними під час ліквідації аварії. Біля пам’ятного знаку зібралися ліквідатори аварії на ЧАЕС, керівники громади, колективи селищної ради, установ та служб, громадськість. Учасники урочистого заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника та вшанували пам’ять рятівників, які вже пішли з життя Хвилиною мовчання.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Зі словами вдячності та поваги звернулися у своїх виступах до земляків - ліквідаторів селищний голова Юрій Величко та голова громадської організації ветеранів Григорій Костенко.

Фото без опису

«Чорнобиль продемонстрував могутність і, водночас, безсилля людини, ще раз довів, що можливості людського розуму великі, але за умови повної відповідальності за дії і вчинки. Щороку ми разом згадуємо і сумуємо за героями, які віддали власні життя заради інших. Вічна і світла їм пам'ять. Вам, шановні ліквідатори, ми низько схиляємо голови, сердечно дякуємо за мужність і відвагу, за виконаний громадянський обов’язок, за порятоване вашими зусиллями людство, кожен з вас - справжній герой. Від душі щиро бажаю всім вам та вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди, людської вам  подяки за ваші добрі справи! Хай залишиться в минулому і ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і безпеку!» - наголосив Юрій Євгенович.

Грамотою Прилуцької районної ради за сумлінну працю, активну громадську позицію та з нагоди 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС нагороджено:

  • БОЙКА Олександра Петровича, учасника ліквідації на

Чорнобильській АЕС;

  • МАКАРЕНКА Григорія Михайловича, учасника ліквідації на

Чорнобильській АЕС.

 

Грамотою Талалаївської селищної ради за активну громадську діяльність, спрямовану на боротьбу з наслідками Чорнобильської катастрофи, і вагомий особистий внесок у їх подоланні нагороджено:

  • ЧЕМЕРИСА Павла Васильовича, учасника ліквідації на ЧАЕС 2А категорії;
  • СЕМІНЬКА Юрія Володимировича, учасника ліквідації на ЧАЕС 2А категорії;
  • ПАДУКУ Анатолія Миколайовича, учасника ліквідації на ЧАЕС 2А категорії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Працівники Талалаївського будинку культури подарували учасникам зібрання чудові концертні номери.

Фото без опису

Фото без опису

Незважаючи на те, що 26 квітня погода видалася зовсім не весняної – ішов лапатий сніг, вона не зашкодила провести цей урочистий захід.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора