A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Шановні мешканці Талалаївської територіальної громади!

Дата: 20.05.2021 10:00
Кількість переглядів: 370

Щороку, в третій четвер травня,  ми  відзначаємо міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу – Всесвітній День вишиванки.

Фото без опису

 

Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці кожного українця. Вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію.

Фото без опису

 

Тому цей день вишиванки став святом, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу.

Фото без опису

 

Вишивану сорочку українці одягали з давніх-давен, адже свято вірили, що вона захищає від усього злого та є оберегом. Це символічна річ для кожного з нас! У кожному символі – пташці чи квітці, в орнаменті можна побачити сліди історії нашої країни та історію свого роду.

Фото без опису

 

Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. Це наш національний оберіг!

Фото без опису

 

Тож вітаємо вас з Днем вишиванки та бажаємо усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.

Фото без опису

Фото без опису

 

Здоров’я, миру, добробуту, божого благословення вам і вашим родинам!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

З повагою

селищний голова    Юрій ВЕЛИЧКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора