A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

За круглим столом співпраці

Дата: 20.05.2021 09:20
Кількість переглядів: 318

Днями відбулась робоча зустріч начальника Талалаївського РС пробації Юлії Карпенко з директором КУ «Центр надання соціальних послуг» Людмилою Рябчун та  начальником Талалаївського районного відділу (Талалаївське бюро правової допомоги) Яною Мудревською щодо обговорення результатів спільної співпраці за поточний рік та визначення пріоритетних напрямків у подальшій роботі із клієнтами пробації молодіжного віку.

         Юлія Карпенко розпочала зустріч із наведення конкретних прикладів засуджених осіб молодіжного віку, яких переважна більшість серед осіб, які перебувають на обліку Талалаївського РС пробації, окреслила межі впливу конкретної служби на засуджених. Їхні проблеми різноманітні, вони потребують і юридичної консультації з різних цивільних питань, і психологічно - соціальної допомоги. Деякі з цих осіб мають неповнолітніх дітей, і своїми сім’ями перебувають на соціальному супроводі.

         Людмила Рябчун зі своєї сторони запевнила про повну поінформованість за кожну сім’ю та окрему особу. Навела фактичні дані про пророблену роботу із клієнтами пробації, які регулярно звертаються до спеціалістів її служби.

Яна Мудревська в ході розмови окреслила ті послуги, які можуть надаватися клієнтам пробації, а саме: отримання правової інформації та юридичних консультацій, складення позовних заяв, апеляційних та касаційних скарг та представництва інтересів в суді з питань земельного, спадкового, сімейного, соціального, трудового, житлового, пенсійного, цивільного, адміністративного, податкового, кримінального законодавства.

         Юлія Карпенко наголосила на важливості всебічної підтримки, допомоги, та контролю за наведеними вище особами, адже деякі з них були неодноразово засудженими за матеріальні та нематеріальні злочини. Проте кожен із них має шанс на виправлення та початок нового життя без вчинення

правопорушень, адже кожне виправлення - це наш спільний крок до безпечної, правової держави.

         Керівники служб дійшли висновку, що для поліпшення становища суб’єктів пробації або відновлення їх нормальної життєдіяльності необхідний  комплексний підхід та налагодження співпраці із державними  закладами, установами, громадськими організаціями. Відпрацювання належних механізмів взаємодії надання правових, економічних, психологічних, соціально-медичних, освітніх послуг, дозволить особам, засудженим до покарання з випробуванням, краще адаптуватися до життя в суспільстві.

 

Талалаївський районний сектор пробації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора