A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Всеукраїнське змагання Хештег-Марафон #SafetyChallenge

Дата: 20.05.2021 16:50
Кількість переглядів: 755

Дорожньо-транспортний травматизм – головна причина загибелі дітей та молоді у віці від 5 до 29 років в європейському регіоні. Рівень смертності у ДТП в Україні перевищує показники західноєвропейських країн у 3-4 рази. Щодня  в Україні відбувається більше 470 ДТП,  у  яких  гине близько 10 осіб. Серед основних причин ДТП за участю дітей-пішоходів – раптовий вихід на проїзну частину, та перехід дороги в невстановленому місці.

Фото без опису

Фото без опису

З метою зниження рівня дитячого травматизму та смертності від ДТП шляхом підвищення освіченості дітей у питаннях ПДР та  підвищення рівня відповідальності дорослих учасників дорожнього руху, Красноколядинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів бере участь у Всеукраїнському змаганні Хештег-Марафон #SafetyChallenge.

Фото без опису

Перший етап уже позаду, а другий підходить до завершення.

Фото без опису

Його суть в тому, що педагоги та батьки організовують локальні навчання для 4 груп населення: перша група – школярі від 12 років, студенти училищ, інститутів, університетів або інших навчальних закладів або гуртків віком від 12 років; друга група – педагогічний колектив закладу; третя група  – батьки учнів закладу; четверта група – інші мешканці населеного пункту.

Фото без опису

У звязку з карантинними обмеженнями навчання для всіх бажаючих останньої групи проводитимиться дистанційно за посиланням на сторінці у Facebook. Учні, педагоги та батьки отримали можливість поспілкувати з експертами з таких тем:

«Що робити на місці ДТП, надання першої домедичної допомоги», - шкільна медична сестра Аліса Юріївна Іваненко;

«5 факторів ризику у ДТП. Від чого найчастіше гинуть люди на дорозі» - вчитель хімії Руслан Васильович Гужва

«Світловідбивачі. Що це таке? Як вони працюють? Які бувають? Як їх використовують різні учасники дорожнього руху?» - інспектор ВРПП Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області капітан поліції Юлія В’ячеславівна Лихо;

«Системи активної безпеки у автомобілі» - поліцейський з РПП СПД#1ВП#1Прилуцького ВП ГУНП в Чернігівській області сержант поліції Євгеній Юрійович Яцун;

«Правила дорожнього руху для велосипедистів. Захист велосипедистів» - інспектор ВРПП Прилуцького РВП ГУНП в Чернігівській області капітан поліції Юлія В’ячеславівна Лихо.

Фото без опису

Команда дуже вдячна експертам за допомогу, а організаторам, за можливість переглянути навчальні відео в You Tube з різних навчальних тем.
 

Ми крокуємо тільки вперед!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора