Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ВОЛОДИМИРА КУНДЕНКА

Дата: 09.06.2021 16:30
Кількість переглядів: 639

30 травня на стадіоні села Красний Колядин було проведено футбольний турнір, присвячений пам’яті Володимира Кунденка, який віддав своє життя, захищаючи незалежність України. Турнір відкрив заступник голови Талалаївської селищної ради, голова громадської організації учасників АТО Богуслав Борсук. Учасники турніру вшанували пам’ять нашого земляка хвилиною мовчання. За почесний кубок змагалося п’ять команд: «Берегиня» і «Ветерани-Совхоз» із Талалаївки, ФК «Понори», ФК «Юрківці» та ФК «Красний Колядин».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Турнір проводився за коловою системою. Кожна команда провела по чотири матчі. У першому матчі зустрічались сусіди ФК «Понори» та ФК «Красний Колядин». Незважаючи на деяку ігрову перевагу господарів турніру, кращу реалізацію гольових моментів продемонстрували понорівці. Завдяки точним ударам молодих, але талановитих футболістів Владислава Дупи та Дениса Плужника понорівцям на старті вдалося перемогти красноколядинців з рахунком 2:0. В іншому матчі одні з лідерів загальної першості громади з міні-футболу команда «Ветерани-Совхоз» впевнено перемогли ФК «Юрківці» з рахунком 5:1. У другому турі інший фаворит турніру команда «Берегиня» також перемогла ФК «Юрківці», але не так переконливо, з рахунком 2:1. І в цьому матчі порадували молоді футболісти. Один із двох голів «Берегині» записав на свій рахунок Володимир Лут, який ще зовсім недавно яскраво виступав на шкільних змаганнях з футболу.

Фото без опису

Фото без опису

В іншому матчі другого туру команди Красного Колядина та «Ветерани-Совхоз» розписали бойову нічию 2:2. У третьому турі знову непростий матч видався для «Берегині». В першому таймі рахунок відкрив футболіст ФК «Понори» Денис Плужник. І довгий час лідери змагань не могли забити м’яч у відповідь. Воротар понорівців Ярослав Кобиш просто творив чудеса на останніх підступах до своїх воріт. Здавалося, буде сенсація. Але, мабуть, не вистачило досвіду. І в другому таймі, завдяки голам Ігоря Чуприни «Берегиня» вириває перемогу з рахунком 2:1. Найбільше голів на турнірі було забито в матчі між ФК «Красний Колядин» та ФК «Юрківці» — 6:3 на користь господарів турніру.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

У наступному турі понорівці не змогли нічого протиставити команді «Ветерани-Совхоз» і в підсумку програли 0:4. А «Берегиня» несподівано зіграла внічию з ФК «Красний Колядин» 2:2. В цьому поєдинку гравці обох команд відзначились голами у свої ворота.

Фото без опису

Останній тур вирішував долю призових місць. Понорівці вирвали перемогу у протистоянні з ФК «Юрківці» з рахунком 4:3 і в підсумку посіли третє місце на турнірі. У складі понорівців у цьому матчі три голи на рахунку Дениса Плужника. Взагалі у цьому турнірі в його активі п’ять голів! На мою думку, він був одним із кращих гравців.

Фото без опису

А в матчі «Ветерани-Совхоз» проти «Берегині» вирішувалась доля першого місця. Для того щоб зайняти перше місце, команді «Берегиня» потрібна була лише перемога, у той час як їхніх суперників влаштовувала і нічия. В цілому, гра була рівною, безгольовою. Здавалося, матч так і закінчиться сухою нічиєю. Але на останній хвилині молодий джокер «Берегині» Володимир Лут скористався помилкою в захисті суперників і забив вирішальний гол. 1:0 і знову «Берегиня» — переможець турніру, а команда «Ветерани-Совхоз» знову другі.

Фото без опису

Переможці турніру були нагороджені кубком, медалями та невеликою грошовою премією від громадської організації учасників АТО. Команди, які зайняли друге та третє місця, також були нагороджені пам’ятними медалями. За підсумками двох турів на першому місці в чемпіонаті громади з міні-футболу — команда «Берегиня» (20 очок), на другому — «Ветерани-Совхоз» (16 очок), на третьому — ФК «Понори (10 очок), на четвертому — «Гефест» із Ромнів (6 очок), на п’ятому — ФК «Красний Колядин» (4 очки), на шостому — ФК «Юрківці» (також 4 очки), але очну зустріч виграли красноколядинці. У спорі бомбардирів лідирує Ярослав Карпенко, гравець команди «Ветерани-Совхоз», на рахунку якого 8 голів. Наступні із 6 голами гравець цієї ж команди Анатолій Білецький та гравець «Берегині» Максим Сенча.

Фото без опису

Фото без опису

 

Сергій МИХНО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора