A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

«Чернігівщини дерево-життя - могутній України оберіг»

Дата: 14.06.2021 15:20
Кількість переглядів: 531

Саме таку назву має проєкт обласного центру народної творчості присвячений відзначенню 30-річчя Незалежності України  та буде презентований 28 червня до Дня Конституції України в м.Чернігові.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Метою даного проекту  є об'єднання суспільства навколо давніх українських традицій, відродження, популяризація, розвиток техніки вибійки та створення єдиного 200 метрового рушника (ширина 220 см) за участю представників з громад та районів. 

Фото без опису

Фото без опису

 Автором ескізу рушника є керівник студії образотворчого мистецтв обласного центру народної творчості Наталія Войстрикова , виготовленням дерев’яних штампів для вибійки займався заслужений майстер народної творчості України, керівник студії обробки дерева Андрій Каменецький.

Фото без опису

Фото без опису

 Для створення рушника заплановано провести 20 майстер-класів за участі представників громад області, громадських організацій, майстрів декоративно – прикладного мистецтва. Десятого червня участь у майстер- класі взяла представниця нашої громади,  майстриня, яка сама створила не один десяток прекрасних вишивок та навчає цьому мистецтву дітей, директор ЦДЮТ Ніна Галаган. Проводячи майстер-класи організатори цього заходу прагнуть ознайомити, розкрити та розвинути здібності кожного учасника, дати змогу своїми руками нанести орнамент на двістіметрове полотно.  Кожен працює з неймовірною самовіддачею і хоч робота нелегка, отримане задоволення від зробленого неможливо з чимось порівняти.

Фото без опису

Фото без опису

В той день учасники розпочали вибійку другого крила рушника (вже вибито 76 метрів) і нанесли 9 метрів орнаменту. Щоденно по закінченню роботи всі присутні виконують українські пісні «Два кольори» та  «Пісня про рушник» і хоч виконання, можливо,  далеко не професіональне  почуття, які переповнюють всіх важко передати словами.

 

Всі хто долучився до створення рушника єднання, за знайомство і освоєння  одного з найдревніших мистецтв – вибійки, отримує сертифікат учасника обласного майстер – класу  по техніці вибійки «Чернігівщини дерево-життя  -могутній України оберіг».

 

 Розгортання рушника відбудеться 28 червня в м.Чернігові на пішохідному мосту, який сполучає лівий і правий берег Десни, що символічно об’єднує Чернігівщину.

 

   Рушник буде претендентом на включено до Книги Рекордів України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора