A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

«Купальські вогні»

Дата: 07.07.2021 12:00
Кількість переглядів: 676

Вчора в урочищі селищного парку біля ставу відбулося масове обрядове дійство купальського свята.

Фото без опису

Святкову програму відкрив селищний голова Юрій Величко, який привітав всіх жителів Талалаївської громади зі святом Івана Купала: «Шановні талалаївці, гості свята!

Щиро вітаю всіх із святом Івана Купала, одним із найпоетичніших, найколоритніших та найцікавіших свят українського обрядового календаря. Це свято відбувається в час літнього сонцестояння, коли сонце приходить до зеніту, дає найбільше тепла та світла і виявляє свою найвищу чудодійну силу для людини. Це свято возвеличення сонця, землі, води і вогню, сили природи і її краси, нашого могутнього родоводу і глибокої духовності. Свято Івана Купала — це свято молодості, свято кохання. У цю ніч прославляли Сонце, танцювали та співали, розпалювали та стрибали через купальське багаття, купалися у водоймах, дівчата пускали на воду свої віночки, збирали росу і шукали чарівну квітку папороті. Свято Івана Купала — добрий привід відпочити, взяти активу участь у святкуванні, цікаво провести час, додати собі гарного настрою і разом з тим згадати історію та звичаї наших предків, отримати насолоду від українських пісень. Тож прийміть сердечні вітання з давнім дохристиянським святом Івана Купала та релігійним — Різдвом Святого Івана Хрестителя. Нехай магічний купальський вогонь надасть вам сили духу в починаннях добрих справ. Хай принесе успіх, удачу, наповнить теплом, затишком та достатком ваші оселі, вбереже їх від зла та біди, очистить від негараздів, хвороб та подарує здоров’я, красу, а відшукана чарівна квітка папороті ощасливить молодих палким коханням. Гарного всім настрою, щастя, здійснення мрій та радості від життя! Зі святом вас!»

У театралізованому дійстві взяли участь: Водяний — Вадим Бурденко; русалки — Анастасія Савицька та Альона Топчій; відьми — Алла Карпенко та Настя Таралика; Дід-чаклун — Віталій Бабенко; українські хлопці — Славік Бабенко та Сергій Титух; хоровод водили — старша група танцювального колективу «Абсолют», «Перлина Едельвейс» Талалаївської школи мистецтв.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

У концертній програмі взяли участь: Народний жіночий вокальний ансамбль «Мрія», Народний фольклорний ансамбль «Народні наспіви» селищного клубу, жіночий вокальний ансамбль «Полісянка» Скороходівського дому народних традицій; вокальна група «Веселі забави» Понорівського сільського будинку культури, Юлія Гречко, Юрій Штим, Євгенія Мусієнко, Ірина Кондратенко, Дарина Чейпеш, Юлія Китенко, Вадим Бурденко, Світлана Гучок, Алла Карпенко, Лідія Плічко, Віра Лукаш. Ведучі — Олена Мазнова та Ірина Кондратенко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Працівники будинків культури громади та аматори сцени: Талалаївський, селищний, Понорівський, Скороходівський будинки культури подарували прекрасні номери на відповідну тематику.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора