A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ВІЗИТ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ РАДИ В ТАЛАЛАЇВКУ

Дата: 14.07.2021 10:00
Кількість переглядів: 216

13 липня голова обласної ради Олена Дмитренко перебувала з робочим візитом у Талалаївській селищній територіальній громаді. Це перший візит голови обласної ради в Талалаївку. Не втримаюся сказати, що попередники Олени Борисівни не надто балували візитами Талалаївку. Від 2008 року, коли приїздила до Талалаївки тодішня голова облради Наталія Романова, ніхто з її наступників до нас так і не завітав. А все ж таки — краще раз побачити…

Фото без опису

Разом із колегами — депутатами обласної ради Дмитром Івановим та Володимиром Лукашем Олена Дмитренко провела зустріч із заступниками Талалаївського селищного голови Миколою Сердюком та Богуславом Борсуком, активом і представниками депутатського корпусу.

Фото без опису

 

Центральною темою розмови стало обговорення стану справ у соціально-економічній сфері та актуальних проблем, над вирішенням яких наразі працюють у Талалаївці. Приємно було почути з вуст голови обласної ради, що Талалаївська громада спроможна і має своє майбутнє. Однак для забезпечення належного функціонування закладів соціально-гуманітарної сфери та своєчасної виплати заробітної плати їх працівникам, втілення у життя проєктів розвитку, здійснення благоустрою території, розбудови інфраструктури необхідно розв’язати низку економічних проблем. Відтак представники місцевої влади звернулись до керівництва та депутатського корпусу обласної ради із проханням врахувати інтереси жителів Талалаївки та актуальну ситуацію щодо фінансового забезпечення громади під час розподілу коштів додаткової дотації місцевим бюджетам.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Під час візиту мова йшла не лише про виклики, а й про досягнення Талалаївщини і плани на майбутнє. Зокрема, у межах відзначення 30-ї річниці Незалежності України цьогоріч планують втілити в життя патріотичний проєкт із національною символікою, вартість якого складає 130 тисяч гривень. Тож після зустрічі в селищній раді Олена Дмитренко та депутати обласної ради оглянули місце, де мають намір встановити святкову композицію, до створення якої прагнуть залучити всю громаду. Крім того, у Талалаївці хочуть упорядкувати територію колишньої районної лікарні та облаштувати тут парк для відпочинку місцевих жителів.

Фото без опису

Фото без опису

 

Цього ж дня керівники відвідали Талалаївський заклад загальної середньої освіти I-III ступенів та оглянули прилеглу до закладу територію. Серед планів керівництва громади на перспективу — розширити потужності котельні.

Фото без опису

 

Голова та депутати обласної ради з керівництвом громади побували у відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання одиноких престарілих у Болотниці. Відтоді, як заклад працює у віданні селищної ради, у ремонт санвузла, що значно покращило умови проживання тут людей та умови праці обслуговуючого персоналу, селищна рада вклала понад 100 тисяч гривень, не менше і директор місцевого ПСП «Лан» Володимир Лукаш, який оплачував роботи ремонтників, надавав будматеріали. Роботи для покращення умов продовжуються.

Фото без опису

 

На запрошення Володимира Лукаша Олена Дмитренко та Дмитро Іванов ознайомились із потужностями та напрямами діяльності приватного сільськогосподарського підприємства «Лан» (на фото) у селі Болотниця, яке він багато років успішно очолює, активно допомагаючи громаді.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Олена Дмитренко, підбиваючи підсумки перебування в Талалаївці, вкотре відзначила важливість проведення подібних виїздів, оскільки вони дають можливість знайомитися з реальною ситуацією на місцях і, зрештою, бачити повну картину того, що відбувається і чим живуть громади Чернігівщини.

Кор. «ТХ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора