A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Спортивна громада — єдина громада

Дата: 25.08.2021 16:20
Кількість переглядів: 493

23 серпня в рамках святкування 30-ї річниці незалежності України на стадіоні селища Талалаївка пройшла перша літня спартакіада жителів нашої громади. Активними учасниками спортивного свята стало близько сотні мешканців Талалївщини, що представляли 10 команд. За нагороди в окремих видах спорту та в загальнокомандному заліку боролись команди Талалаївки, Харкового, Чернецького, Березівки, Українського, Плугатаря, Красного Колядина, Понір, Липового та команда учасників АТО. На відкритті спартакіади був присутній селищний голова Юрій Величко, який привітав учасників спартакіади зі святом незалежності та побажав їм спортивної наснаги і перемог на спортивних майданчиках.

Змагання розпочались забігами жінок на 60 м. Кращий результат у цьому виді змагань показала представниця Талалаївки Анастасія Савицька з результатом 9,4 с. Всього дві десятих секунди поступилась їй представниця Плугатаря Діана Приймак. Третьою на цій дистанції була спортсменка з Чернецького Анюта Наринович з результатом 9,8 с.

Слідом за жінками на стометрівку вийшли легкоатлети. Десять кращих спринтерів громади змагались за звання кращого бігуна на спринтерській дистанції. Кращим спринтером виявився представник Понір Артем Тимошенко з результатом 13 с. А представник Плугатаря Андрій Садовий та Станіслав Тюк з команди учасників АТО показали однаковий результат 13,8 с і розділили друге місце.

Паралельно з цими змаганнями на базі Талалаївського ЗЗСО I-III ступенів проходили змагання шахістів та шашкісток. За звання кращої шашкістки громади боролися 6 представниць прекрасної статі. Всіх своїх суперників перемогла представниця Талалаївки Інна Лещенко. А от Аліна Ярмош з Чернецкого і Тетяна Новікова, що представляла Липове, набрали однакову кількість очок, але за додатковими показниками чернецька шашкістка стала другою в цьому виді змагань.

Серед восьми шахістів не було рівних Сергію Білану, що представляв Плугатар. На другому місті фінішував шахіст з Українського Андрій Чоботько, а третім був Сергій Луценко з Талалаївки.

Найдовше проходив турнір з міні-футболу. На трав’яних майданчиках селищного стадіону за перемогу змагалось дев’ять команд. На початку всі команди були розділені на дві групи. В одній з груп першими фінішували талалаївські футболісти, які виграли всі свої поєдинки в групі, при цьому не пропустивши ні одного м’яча. На другому місці фінішували понорівці. Третє місце залишилось за командою з Красного Колядина, в якій, на мою думку, підростають талановиті юні футболісти, а четвертою стала команда учасників АТО. В іншій групі, де було п’ять команд, усіх своїх суперників переграла команда з Плугатаря. А от другою несподівано фінішувала команда з Українського. На третьому місці опинилась команда Харкового. Четвертими були чернецькі футболісти, п’ятими фінішували липівці. У стикових матчах за сьоме місце команда Чернецького перемогла команду учасників АТО з рахунком 3:1. Матч за п’яте місце між командами з Красного Колядина та Харкового завершився внічию 1:1, а от в серії пенальті кращими виявились Харківські футболісти. В матчі за третє місце понорівці в другому таймі дотисли своїх суперників з Українського.

Фінальний матч виявився дуже напруженим і лише один гол вирішив долю першого місця. З рахунком 1:0 і перемогу у футбольному турнірі завоювали талалаївські футболісти. На завершення спартакіади відбулися змагання найсильніших людей громади. Спочатку свою майстерність і силу демонстрували учасники змагань із гирьового спорту, які піднімали гирю вагою 24 кг. Кращим у цьому виді змагань став представник Красного Колядина Василь В’язовець, який підняв гирю 53 рази. 50 разів підняв спортивний снаряд Євген Мартіян з Талалаївки. Третім з результатом 27 піднімань став житель Старої Талалаївки Олександр Шевченко. В змаганнях з армреслінгу взяло участь 12 учасників, які змагались з вибуванням до двох поразок. У підсумку самим сильним в цьому виді спорту став представник липового Микола Лихо, який у фінальному двобої переміг талалаївського спортсмена Євгена Мартіяна. Третім став староста з Українського Віталій Мигловець.

За підсумками всіх змагань, що увійшли у програму першої літньої спартакіади, кращим спортивним селом громади став Плугатар, який представляв Рябухівський старостинський округ. В цій перемозі велика заслуга вчителя фізкультури Плугатарського ЗЗСО I-III ступенів Володимира Чепеля та старости Анатолія Гриценка. Другими в загальнокомандному заліку стали спортсмени селища Талалаївка. А третіми фінішували спортсмени з Українського. Спортивний успіх мешканців Українського великою мірою є заслугою старости Віталія Мигловця, який і сам успішно виступав у багатьох видах змагань і організував молодь села, яка показала високі спортивні результати. Четверте місце в загальнокомандному заліку посіли чернецькі спортсмени. П’ятими фінішувала Березівка. Шостий результат у понорівців. Сьоме місце розділили  Красний Колядин та команда Учасників АТО, дев’яте місце у липівців, а Харкове та Стара Талалаївка десяті.

Думаю, що такі змагання потрібні для людей нашої громади, які показують що ми сильна, єдина спортивна громада здатна досягати високих результатів і не лише у спорті. Хотів би висловити вдячність старостам Березівського, Харківського, Чернецького, Рябухівського, Українського старостинських округів, які велику увагу приділяють розвитку спорту у своїх населених пунктах. Окремі подяка тим, хто допоміг в організації проведення спартакіади — Олександру Смальку за підготовку селищного стадіону, вчителям фізкультури Володимиру Чепелю та Ярославу Кобишу, тренеру ДЮСШ Сергію Луценко, Григорію Пугачу за проведення змагань з армреслінгу.

Сергій МИХНО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора