A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

СЕЛО МОЄ — КРАПЛИНОЧКА НА КАРТІ

Дата: 03.09.2021 08:10
Кількість переглядів: 245

Села Талалаївщини продовжують святкувати свої дні. Хтось вкотре, а хтось уперше. У кожному такому сільському святі є своя «родзинка». Незаперечно тільки одне — хоч від старого до малого успішно спілкуються через Інтернет із друзями віртуальними, прагнуть і живого спілкування. Теж — і старші, і юні. Одним є що пригадати, бо у своїй юності відбігали і на дискотеки, і у кіно в сільський клуб, а молодим хочеться повеселитися у своїй компанії у своєму селі, пройнятися відчуттям свята. Як у наших селах — свято тоді, коли пісня лунає, ноги у танок просяться, а столи від вареного, печеного та смаженого просто ломляться. А організувати таку атмосферу у нас вміють.

Фото без опису

На фото: кашовари з Поповички Валентина ПЛОТНІКОВА, Валентина СКОРОХОД, Наталія ШЕВЧЕНКО та Лідія ПОПОВИЧ — сільські господині, які вміють і готувати, і подавати!

 

ДЕНЬ СЕЛА У ПОПОВИЧКІВСЬКОМУ СТАРОСТАТІ

Датою святкування Поповичка вибрала день на Маковія — свято релігійне, суботній день! Святкує Поповичка не вперше. Всі збираються до сільського будинку культури. У фойє гостей чекає чудова виставка української хустки, організована директором СБК Ольгою Лещенко, та святкова концертна програма, підготовлена творчим колективом Талалаївського будинку культури, а сільські господині тим часом готуються до процесу кашоваріння.

Жителів та гостей Поповички привітав селищний голова Юрій Величко, якого зустрічали короваєм. Він звернувся з вітальним словом до присутніх у залі та вручив Почесну грамоту за багаторічну сумлінну працю та з нагоди дня народження сільському старості Валерію Іванії. Староста висловив подяку односельцям та вручив подарунки, як завжди — наймолодшому і найстаршому, багатодітній сім’ї, подружній парі. Разом із головою громади розділили короваї, а їх було два, та пригостили ними всіх присутніх.

 

Односелець, заслужений працівник культури України Юрій Дзюбан привітав усіх власними віршами про село. Потім був чудовий концерт, який сприяв настрою селян на подальше святкування. Воно перемістилося на вулицю. Тут пахло всім смачним, сільським… Особливо польовою кашею. Було і до каші — і гіркого, й солодкого. Бо ми так звикли — святкувати, так святкувати!

 

 

А через тиждень, 22 серпня — свято села «переїхало» в Обухове. Присутній на святі заступник селищного голови Микола Сердюк прийняв коровай від жителів села та побажав здоров’я, щастя, любові, достатку кожній родині. Староста Поповичківського старостинського округу Валерій Іванія висловив подяку та вручив подарунки жителям села, адже успіхи села — це перш за все успіхи його жителів: працелюбних, добрих і чесних людей. До слова запросили гостей свята: представника від СТОВ «Батьківщина» Володимира Семешка та Заслуженого працівника культури України Юрія Дзюбана, який привітав усіх віршами.

 

Була чудова концертна програма від Талалаївського будинку культури, польова каша, безпрограшна лотерея. На завершення свята — танці.

 

Заходи відбувалися за підтримки інвесторів, які обробляють земельні паї на території Поповичківського старостату — СТОВ «Батьківщина» та ПСП «Лан».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора