A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

СЕЛО МОЄ — КРАПЛИНОЧКА НА КАРТІ

Дата: 03.09.2021 08:20
Кількість переглядів: 308

Села Талалаївщини продовжують святкувати свої дні. Хтось вкотре, а хтось уперше. У кожному такому сільському святі є своя «родзинка». Незаперечно тільки одне — хоч від старого до малого успішно спілкуються через Інтернет із друзями віртуальними, прагнуть і живого спілкування. Теж — і старші, і юні. Одним є що пригадати, бо у своїй юності відбігали і на дискотеки, і у кіно в сільський клуб, а молодим хочеться повеселитися у своїй компанії у своєму селі, пройнятися відчуттям свята. Як у наших селах — свято тоді, коли пісня лунає, ноги у танок просяться, а столи від вареного, печеного та смаженого просто ломляться. А організувати таку атмосферу у нас вміють.

Фото без опису

 

Кор. «ТХ».

На фото: директор СБК Людмила СОРОКОЛАТ пригощає односельців короваєм.

ДЕНЬ СЕЛА У РЯБУХАХ

Рябухи свій день святкували 24 серпня, якраз у день 30-річного ювілею нашої держави. Як розповідає Рябухівський староста Анатолій ГРИЦЕНКО, цього дня відчуття свята було в кожного, хто живе в Рябухах, хто приїхав у рідне село на гостини. У селі працювала виїзна торгівля, для дітей — солодка вата, батути. Порадував виступом художній колектив під керівництвом Станіслава Ковтуна із сусідньої Дмитрівки. Власні вірші про рідне село читала Ніна Косяк. Концерт відбувся, як кажуть, на одному подиху, а потім святкування з будинку культури перебазувалося на вулицю.

 

—Сільські господині від душі старалися, — розповідає староста. — Особливих зусиль доклали для того, щоб стіл був багатим, а всі страви запашними і смачними, наші сільські жінки Галина Василівна Голубенко, Ольга Федорівна Цілина, Наталія Василівна Зайченко-Кузьменко. Для любителів танців була святкова дискотека.

 

Дякую всім, хто організовував і проводив день села. Особлива вдячність нашим спонсорам — народному депутату А.Г. Гуньку, Талалаївській селищній раді, інвесторам, які обробляють паї на території старостату — І.М. Пащенку, М.О. Діденку. Рябухівці ще раз довели, що вміють організовано і змістовно відпочити. Хочеться, щоб свято додало позитиву у людські душі і бажання робити наше село красивим і затишним.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора