A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Жовтий рівень карантину з 23 вересня: в області 164 школи із 413 не зможуть продовжити роботу

Дата: 21.09.2021 17:00
Кількість переглядів: 207

«Жовтий» рівень епідемічної небезпеки набирає чинності з 00:00 години 23 вересня 2021 року по всій Україні. Відповідне рішення прийняла сьогодні Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Чернігівську область на засіданні представляв  заступник голови ОДА Дмитро Іванов.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зауважив, що з підвищенням рівня епіднебезпеки запрацюють і нові правила адаптивного карантину, згідно з якими відкритими для відвідування залишаться лише ті навчальні заклади, де щонайменше 80% працівників — щеплені.

Попри роботу, проведену за останні тижні спільно управліннями освіти та охорони здоров'я, лише 64% освітян щеплені хоча б однією дозою. Необхідний рівень вакцинації працівників досягнуто не у всіх навчальних закладах. Як результат, з 23 вересня 164 школи області припинять працювати.

- Щоб знову працювати, необхідно або досягти потрібного рівня вакцинації, або вчителям мати чинний (не старший 72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування, або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни, — наголосив очільник уряду.

Загалом для «жовтої» карантинної зони діють такі обмеження:

- Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

- Не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами - щонайменше 1,5 метри;

- Кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;

- Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

Обмеження не будуть застосовуватися у разі наявності у понад 80% персоналу та 100% відвідувачів закладів чи заходів, крім осіб до 18 років, “жовтих” або “зелених” COVID-сертифікатів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора