A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

Волонтер пробації в роботі

Дата: 12.10.2021 16:00
Кількість переглядів: 344

Як сказав один мудрець, багатий — це не той, хто має багато грошей, а той — хто може чимось поділитися. Не важливо чим — навіть посмішкою або словом розуміння, словом настанови — і вже однією печаллю на землі стане менше. Саме такого волонтера має Прилуцький районний сектор №4 філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області – Олесю Шимченко, яка вміло поєднує волонтерство з основною роботою, адже працює завідувачем відділення підтримки сімей у складних життєвих обставинах КУ «Центр надання соціальних послуг Талалаївської селищної ради».

Фото без опису

     Діяльність волонтерів пробації передбачена та регулюється Законом України «Про пробацію», Законом України «Про волонтерську діяльність», «Положенням про організацію діяльності волонтерів пробації», затвердженим наказом Міністерства юстиції України № 98/5 від 17.01.2017 року.

Фото без опису

Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядових заходів за дотриманням суб’єктами пробації обов’язків, визначених законом та покладених на них рішенням суду, передбачає участь у:

Фото без опису

-  перевірці суб’єктів пробації за місцем роботи або навчання;

 

- перевірці виконання обов’язків, покладених рішенням суду на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням;

 

- перевірці достовірності поважних причин, що обумовили неявку суб’єктів пробації до уповноваженого органу з питань пробації в призначений строк;

 

- заходах, пов’язаних з початковим розшуком суб’єктів пробації, місцезнаходження яких невідоме.

Фото без опису

     12 жовтня 2021 р. волонтер пробації прийняла участь у проведенні соціально-виховної та індивідуально-профілактичної роботи із клієнтами пробації, які цього дня прийшли для реєстрації до районного сектору пробації. Оскільки Олеся Шимченко має освіту психолога, в ході проведення бесіди надавала психологічну та консультативну допомогу клієнтам, адже, в основному, на обліку в районному секторі перебувають соціально незахищені особи, особи, які опинилися в складних життєвих оставинах. Клієнти залишали кабінет із слова вдячності за надану їм увагу та турботу.

 

     Наприкінці проведеної кропіткої роботи начальник Прилуцького районного сектору пробації №4 Юлія Карпенко, як завжди, подякувала Олесі Шимченко за прийняту участь у роботі із клієнтами пробації, адже тільки спільними зусиллями можна досягнути цілей, які  поставлені перед уповноваженим органом з питань пробації .

 

Прилуцький районний сектор №4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора