A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

ЧИ ТРЕБА ВАКЦИНУВАТИСЯ ТИМ, ХТО ПЕРЕХВОРІВ НА COVID-19

Дата: 03.12.2021 15:00
Кількість переглядів: 183

ВООЗ рекомендує вакцинуватись від COVID-19, навіть якщо ви вже перехворіли. Імунітет після перенесеної хвороби залежить від індивідуальних особливостей кожної людини і невідомо, скільки природний імунітет захищатиме вас.

Фото без опису

Одне з досліджень Центрів з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) показує, що невакциновані люди, які перенесли COVID-19, мають вдвічі вищий ризик захворіти на COVID-19 знову, ніж вакциновані. 

 

Можна відтермінувати вакцинацію на 3 місяці з дати початку хвороби або отримання позитивного ПЛР-тесту, або зробити щеплення раніше, але не раніше ніж через 28 днів із часу прояву симптомів.

 

ДРУГА ДОЗА

Найкращий захист вакцини дають через 14 днів після отримання другої дози, тому важливо не зволікати й зробити її якомога скоріше. Мінімально можливі інтервали для вакцин: Comirnaty/Pfizer-BioNTech — 21 день, Moderna — 28 днів, CoronaVac/Sinovac Biotech — 14 днів, Oxford/AstraZeneca — 4 тижні.

 

Якщо ви пропустили дату другого щеплення, зробіть це за першої нагоди. Друга доза вакцини проти COVID-19, введена раніше або пізніше рекомендованого інтервалу, зараховується до повного курсу вакцинації. Ви зможете отримати зелений COVID-сертифікат та уникнути важкого перебігу хвороби.

 

Нагадаємо, що отримати другу дозу вакцини можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації в будь-якому куточку України, незалежно від того, де ви отримали першу. Єдиною умовою буде наявність у цьому пункті чи центрі потрібної вам вакцини.

 

За даними сайту МОЗ.

 

У Талалаївці вакцинуватися можна у пункті щеплень за адресою: вул. Центральна, 63 (2-й поверх поліклініки Талалаївської ЦЛ) та в Центрі масової вакцинації за адресою: вул. Травнева, 2 (приміщення ГО «Талалаївська Спілка учасників АТО»).

 

Записатися на вакцинацію можна за номерами: 068-242-73-56, (04634)2-20-58, а також звернувшись до сімейних лікарів, фельдшерів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора