A A A K K K
для людей із порушенням зору
Талалаївська громада
Чернігівська область, Прилуцький район

«Я вишию сорочку кольорову Й по білім світі гордо в ній піду…»

Дата: 19.05.2022 12:00
Кількість переглядів: 330

Всесвітній день вишиванки відзначають щорічно у третій четвер травня не лише в Україні, але й у світі. Цьогоріч свято припадає на 19 травня.

Фото без опису

     Уперше ідея присвятити один травневий день традиційному українському одягу виникла? 2006 року у студентському середовищі Чернівців і швидко поширилася країною. Відтоді, щороку, українці та усі, кому подобається вишиванка, одягають цей одяг і носять удома, в офісах, на вулицях. А соціальні мережі заполоняють фотографії із усміхненими людьми у вишиванках.

Фото без опису

     Особливе значення День вишиванки має саме 2022 року - тоді, коли росія розпочала повномасштабну війну проти України. Одягнена 19 травня вишиванка стала символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що УКРАЇНЦІ - вільний народ!

Фото без опису

     Працівники Прилуцького РС № 4, навіть у такий тяжкий для нашої країни час, не залишились осторонь всеукраїнського флеш-мобу на підтримку української вишиванки в умовах війни, щоб підтримати наших воїнів, які боронять нашу свободу, культуру, історію.

     Вишиванка - це не лише особливий елемент святкового національного одягу, але й важлива частина культури українського народу, наш генетичний код. А тому знати про існування такої події як День вишиванки повинен кожен українець, аби не втратити свою національну ідентичність!

 

Прилуцький РС № 4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора